17 / 05 / 2024

Gayrimenkul fonları ne kadar büyüyecek

Gayrimenkul fonları ne kadar büyüyecek

Türkiye'de gayrimenkul fonları çok yeni bir iş alanı. Konuyla ilgili ilk fonun kuruluşu Kasım'da tamamlandı. 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, fonlardaki büyüklüğünün 10 yılda 20-25 milyar dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

Bu yılın ilk çeyreğinde ABD ve Avrupa ekonomisinden gelen haber akışlarının yanı sıra küresel merkez bankalarının faiz artırımları ve bankacılık krizine ilişkin endişeler fon dünyasını da etkiledi. Yatırımcılar fon seçiminde yurt dışı faktörlerin yanı sıra seçim öncesi gelişmeleri de dikkate alıyor.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

İş Portföy gayrimenkul yatırım fonlarıyla büyüyor!

Eylül 2019 itibarıyla 46,5 milyar TL’lik portföy büyüklüğüne sahip İş Portföy, hem yatırım ve emeklilik fonlarında hem de gayrimenkul yatırım fonu (GYF) ile girişim sermayesi yatırım fonunu (GSYF) kapsayan alternatif yatırım araçlarıyla büyüyor.

Gayrimenkul fonları yatırımcılar için güvenli bölge!

Gayrimenkul sektörü durgun bir dönemden geçerken sektörün kazananı gayrimenkul yatırım fonları oldu.

FİKKO toplantısında gayrimenkul fonlarına ilişkin son durum konuşuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısında, küresel finans piyasalarındaki gelişmeleri ve ülkemize olası etkilerini, enerji ve gayrimenkul fonlarına ilişkin son durumu ele aldık" dedi...

Berat Albayrak: Gayrimenkul fonlarındaki son durumu ele aldık!

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) bugün toplandı. Toplantıda enerji ve gayrimenkul fonlarına ilişkin son durum ele alındı.

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Borsadaki gayrimenkul şirketleri ne kadar zarar etti?

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Borsa İstanbul'da 2019 yılının ilk çeyrek verilerine göre gayrimenkul yatırım ortaklığında faaliyet gösteren şirketler 1 milyar TL kârdan 171.9 milyon TL zarara döndü...

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Dün açıklanan yeni ekonomik program kapsamında Bakan Albayrak Gayrimenkul Fonu kurulacağını açıkladı. Peki fon kapsamı ne olacak ve ne zaman kurulacak?

Gayrimenkul fonlarında fırsat var!

Ünlü Portföy Genel Müdürü Altuğ Dayıoğlu, 31 Mart'taki yerel seçimlerden sonra ekonomide atılacak adımların önemli olduğunu söylüyor. Dayıoğlu, "Gayrimenkul fonlarında fırsat var" dedi.

Gayrimenkul fonları ne kadar büyüyecek Haberi

Gayrimenkul fonları ne kadar büyüyecek

Türkiye, makro sorunlarının çözümü için tasarruf oranını artırmak ve yabancı yatırımcıları da Türkiye piyasasına çekmek konusunda önemli adımlar atıyor. Bu çalışmalardan biri de gayrimenkul portföy yönetimi şirketleri ve bu şirketlerin kurmakta oldukları gayrimenkul yatırım fonları. Bu tarz şirketlerin kurulması için bankacılık ve inşaat sektörlerinden yatırımcıların çalışmalarının olduğunu biliyoruz. 24 Kasım verilerine göre, SPK'dan lisans alan beş şirket var. Bu şirketlerden biri olan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi (24 GPY) Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonunu kurdu. 100 milyon TL'lik fon, ağırlıklı olarak arazi yatırımı yapacak. Şirketin yönetim kurulu başkam ise siyaset dünyasından tanınan bir isim. 1992 yılından bu yana belediyecilik yapan ve son olarak Küçükçekmece Belediye Başkanı olan Aziz Yeniay.


Aziz Yeniay, sektörde 10 yıl sonra 20-25 milyar TL'lik portföy büyüklüğü rakamlarının...