23 / 07 / 2024

Gayrimenkul Hukuku konut kredisi

Gayrimenkul Hukuku konut kredisi

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği” ile yeni hukuki uygulamalar geliyor. Konuyu Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk...

İki şehirde belediyelerden satılık 7 gayrimenkul! Arsa, konut, iş yeri...

Konya ve Düzce'de yer alan toplamda 7 adet gayrimenkul satışa çıkarıldı. Söz konusu satış ihaleleri 25 Haziran ve 27 Haziran'da yapılacak.

Gayrimenkul yatırım fonu nedir, yatırımcıya ne gibi yararlar sağlar?

Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Elvan Kakıcı Şimşek gayrimenkul yatırımları ile ilgili önemli detaylar vererek, bu alanda yatırım yapacaklar için yol haritası çizdi.

Günlük kiralamada izin belgesi nasıl alınır? Binadaki kat maliklerini onayı gerekiyor mu? İşte tüm merak edilenler!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, kiracının alt kiralama yapmasının önüne geçen düzenleme ile beraber kısa dönemli kiralama yapmak isteyen konut sahiplerine izin belgesi alma zorunluluğu getiren yeni yasau yedi soruda özetledi. İşte detaylar...

Yeni Levent'te 1.3 milyar TL'lik satış! DAP Gayrimenkul rakamları tek tek açıkladı! 

DAP Gayrimenkul, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle geliştirilmekte olan projelerdeki son durumu açıkladı. İşte DAP Gayrimenkul'un açıkladığı satış rakamları...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, fahiş aidatlara dava açılabileceğine dikkat çekerek, "İlgili kararın iptali için, kararı öğrendikten sonraki 1 ay içerisinde veya her halükarda 6 ayda ana gayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesinde dava açmak gerekir" dedi.

Gayrimenkul davalarında hakkınızı kaybetmeyin!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, Gayrimenkul Hukuku veya diğer tüm hukuk alanlarında idari işlemlerle ilgili kanunlarda yer alan özel süreleri kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Akkuş Gayrimenkul yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Yeni projelerle inşaatın payını artıracak Akkuş Group ve Lübnanlı El Khatib Group ortaklığıyla kurulan BOSS4 Gayrimenkul, yatırımda hız kesmedi. 300 milyon TL'lik üç projeye başlayan grup, Zeytinburnu ve Esenyurt'ta yeni projeler hayata geçirecek.

İzmir’de konut fiyatlarında sadeleştirilmeye gidilmeli!

İzmir’de arsa ve konut fiyatlarının hala çok yüksek olduğuna değinen Gayrimenkul PR, konut balonu krizi oluşmadan önce alınması gereken tedbirleri anlattı...

Değerli konut vergisinde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnalar!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında 'Değerli konut vergisi'nde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnaları kaleme aldı. 

Değerli Konut Vergisi iptal edilmedi, 2021'de de hayatımızda!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''Değerli Konut Vergisi iptal edilmedi 2021 yılında yeniden hayatımızda'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Gayrimenkul ve konut fonları kurumlar vergisinden muaf!

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5’inci maddesi kapsamında konut finansmanı fonları ile varlık finansmanı fonlarının kazançları ve gayrimenkul yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançları istisna sayılıyor. 

Gayrimenkul piyasası hareketlendi! Fiyatlar arttı!

Gayrimenkul piyasası konut kredi faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesiyle hareketlendi. Gayrimenkul yatırımcılarına göre önümüzdeki dönemde piyasa canlanacak. 2021'de talep ve maliyetlerin artmasıyla konut satış fiyatları yükselecek.

Gayrimenkul Hukuku konut kredisi Haberi

Gayrimenkul Hukuku konut kredisi

28.05.2015 tarihli resmi gazetede yayınlanan ve 28.11.2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan,  6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan  “Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği”  ile yeni hukuki uygulamalar geliyor.


Konuyu Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk. Kurtuluş :

‘’ Gayrimenkul alıım satımında alım satım şekil sözleşmeleri kadar konut kredisi sözleşmeleri de çok önem göstermektedir. Gayrimenkul Finansman yöntemleri de tüketici sözleşmeleri kapsamında düzenlenmiş ve vatandaşların daha güvenli alım satımda bulunması için gerekli önlemler alınılmaya çalışılmış, pek çok tüketiciye ilişkin soruna çözüm getirilmiştir. 29369 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve yayımından 6 ay sonra yürürlüğe girecek olan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği incelendiğinde özellikle dikkat edilmesi gereken konu başlıkları aşağıdaki gibidir:


1.Yönetmelik kapsamında getirilmiş olan en önemli hususlardan biri Konut Finansmanı Sözleşmesi kurulmadan “makul süre”...