23 / 07 / 2024

gayrimenkul istihdam artışı

gayrimenkul istihdam artışı

Kasımdaki genel seçim öncesinde istihdamda ‘bekle ve gör’ politikası izleyen işveren, seçimin ardından işe alım planlarını artırdı. Türkiye’deki her beş işverenden biri 2016 yılının ilk çeyreğinde istihdam sayısını artırmayı planlıyor.

Gayrimenkul faaliyetlerinde istihdam katlandı!

Sigorta kayıtlarına göre, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan sayısı Nisan 2010'da 5 bin 142'yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Kadın kooperatiflerine yönelik eğitimler istihdamı artıracak

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınların kooperatifleşmesi ve mevcut kooperatiflere aktif katılımlarının sağlanması isteniliyor.

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacaklarını söyledi. Işıkhan, “İş gücü piyasalarını, istihdam artışı yaratmak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kira artışları için karamsar tablo! Zam furyası sürecek

Fahiş kira artışları nedeniyle İstanbul'da bir dairenin metrekare fiyatı 200 liraya gelirken, artış Ankara'da yüzde 200, İzmir'de yüzde 150 seviyelerine ulaştı. Fahiş kira artışlarının devam edeceğini söyleyen gayrimenkul uzmanı artışın sebeplerini beş başlıkta açıkladı. İşte tüm detaylar...

ABD'de özel sektörde istihdam aralık ayında beklentileri aştı!

Turizm-otelcilik, eğitim ve sağlık hizmetleri sektörlerinin istihdam artışını sürüklediği kaydedildi.

İşsizlik rakamlarının detaylarındaki vahim tablo

Ekonomist Seyfettin Gürsel, önceki gün açıklanan üçüncü çeyrek işsizlik rakamlarının detaylarındaki vahim tabloya dikkat çekti. Üçüncü çeyrekteki istihdam artışının hizmet sektöründen kaynaklandığına işaret eden Gürsel, diğer sektörlerdeki kan kaybına ve işsizliğin düşmesindeki can yakıcı sebebe işa

Yeni istihdam kapısı yenilenebilir enerjiden geldi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan bir çalışmada, tüm dünyada salgının etkileri ve büyüyen enerji sorunlarına rağmen yenilenebilir enerji alanında bir yılda dünya genelinde 700 bin istihdam artışı yaşandı.

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

Lüks gayrimenkul projelerinde artış!

Yaz sezonunun yaşandığı bu günlerde özellikle tatil bölgelerinden gayrimenkul projeleri artıyor. Bu bölgedeki gayrimenkul projeleri yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. 

Kamu ve mahalle müteahhitleri inşaatta istihdamı artırdı! 

Gayrimenkul sektöründe istihdamlar arttı. Kamu sektörüne bağlı müteahhitlerin projeleri inşaat sektörüne hareketlilik kattı.

Adese Gayrimenkul sermaye artırımından 126.1 milyon TL fon elde etti!

Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş., sermaye artırımı kapsamında elde edilen net 126 milyon 108 bin 250 TL fonun, kullanım yerlerini açıkladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından 1.5 milyon dolarlık fon elde etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin revize raporu yayınlandı. 

ABD inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Merkez Bankası tarafından hazırlanan "Bej Kitap" raporunda istihdam artışının hızının endüstriye göre değişiklik gösterdiği, genellikle imalat, inşaat, eğlence ve konaklama sektörlerinde güçlü artışlar gözlendiği belirtildi.

gayrimenkul istihdam artışı Haberi

gayrimenkul istihdam artışı

Kasımdaki genel seçim öncesinde istihdamda ‘bekle ve gör’ politikası izleyen işveren, seçimin ardından işe alım planlarını artırdı. ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması’na göre 2016 yılının ilk çeyreğinde istiham planları, 2015’in son çeyreğini içeren döneme göre yüzde 4 puan arttı.


"1 YIL ÖNCEKİ DİNAMİZM ŞİMDİ GERİ GELDİ"

Rapora göre Türkiye’deki her beş işverenden biri 2016 yılının ilk çeyreğinde istihdam sayısını artırmayı planlıyor. En yüksek işe alım öngörüleri yüzde 24 ile finans, sigorta, gayrimenkul ve kurumsal hizmetler sektöründen ve bölgesel olarak ise yüzde 21 ile Marmara Bölgesi’nden geliyor. Ancak bu olumlu tablonun geleceğini 24 Kasım’da başlayan Rusya krizi ve asgari ücret belirleyici olacak.


Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, araştırma esnasında seçimlerin yapılmış ancak henüz yeni hükümet planlarının netleşmemiş olduğunu vurguladı. 2016 ikinci çeyreği...