24 / 07 / 2024

gayrimenkul payı ne işe yarar

gayrimenkul payı ne işe yarar

Gayrimenkul Sertifikası, Başakşehir Park Mavera 3 projesi ile başladı ve her proje için ayrı sertifika satılacak. Peki gayrimenkul payı nedir?

Miras hakkında bilinmesi gerekenler! Mirasta vasiyetnameyi bozan saklı pay ne demektir? 

Miras paylaşımlarında genel olarak çıkan anlaşmazlıklar kapsamında saklı pay meselesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu, vasiyetnameleri bile bozan saklı pay! Pek saklı pay nedir bu hak kimlere verilmektedir?

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Refah payı ne değiştirecek? İşte son durum…

Emekli maaşlarına yapılacak zam 2023 Ocak ayı başında kesinleşecek. Temmuz zammı sonrası ilk 4 aylık enflasyon artış oranı da netleşti. Emekliler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan refah payı sinyali geldi. İşte son durum…

Tapuda arsa payı ne anlama gelir?

Tapuda belli başlı bilinmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Hem konut hem de arsa sahibinin tapuya dair birtakım bilgilere hakim olması beklenir. İşte Tapuda arsa payı ne anlama gelir? sorusunun yanıtı!

Emekliye refah payı mı geliyor? Refah payı ne demek? İşte yanıtlar

Yılbaşına yaklaştıkça memur maaşı ve emekli aylıklarının hesaplamaları ile birlikte emekliye ve memura zam pazarlığı da başladı. Enflasyon farkına artı yüzde 10 refah payı ekleneceği konuşuluyor.

Mirasçılar dikkat! Gayrimenkul paylaşımında bu hususlara dikkat edin!

Bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan malları ve borçlarına miras deniyor. Üzerinde gayrimenkuller bulunan bir kişinin vefat etmesi durumunda mirasçılar mal paylaşımının nasıl olacağını merak ediyorlar. Çocuklar ile eşin mirastaki payı ne kadardır? Saklı pay nedir? İşte miras paylaşımı hakkı

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün pay geri satış işlemleri!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, pay geri satışı hakkında açıklama yaptı. Şirket, 28 Mayıs 2020 tarihinde yapılan pay geri satış işlemlerine ilişkin bilgileri yayınladı. 

Mirastan pay almak için ne yapmak gerekir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? ' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Borsadaki gayrimenkul şirketleri ne kadar zarar etti?

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Borsa İstanbul'da 2019 yılının ilk çeyrek verilerine göre gayrimenkul yatırım ortaklığında faaliyet gösteren şirketler 1 milyar TL kârdan 171.9 milyon TL zarara döndü...

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Dün açıklanan yeni ekonomik program kapsamında Bakan Albayrak Gayrimenkul Fonu kurulacağını açıkladı. Peki fon kapsamı ne olacak ve ne zaman kurulacak?

Gayrimenkul piyasası ne zaman ve nasıl canlanacak?

Üzerinde çok fazla alım satım yapılan emlak piyasasıyla ilgili değişimleri ve gelişimleri AREA Gayrimenkul Proje Danışmanlık yöneticileri Murat Binici & Deniz Boran kaleme aldı. İşte o haber...

gayrimenkul payı ne işe yarar Haberi

gayrimenkul payı ne işe yarar

TÜRKİYE önümüzdeki günlerde yepyeni bir yatırım aracı ile tanışmaya hazırlanıyor. Malum, gayrimenkul sektörü ülkenin göz bebeği konumunda. Son yıllarda tırmanan fiyatlarla getiri açısından yatırımcısını hiçbir zaman üzmüyor. Son zamanlardaki durgunluğun aşılması için hükümetin yoğun desteğini de alan gayrimenkul bu yeni yatırım aracı sayesinde geliri düşük kişilerin de yatırım yapabileceği bir kimliğe bürünecek.

Gayrimenkul sertifikası için aslında Türkiye açısından geç kalınmış bir proje diyebilirim. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan sistemin hayata geçmesi için yoğun çaba gösteren isimlerden. Önceki gün kendisiyle bir araya geldim. Sermaye Piyasası ve Borsa İstanbul ile yoğun bir mesai harcamışlar. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de kendilerine büyük destek vermiş. Bu çalışmaların neticesinde ortaya yeni bir yatırım aracı çıkmış oldu. Olayın finansman ayağı teknik tarafını bir tarafa bırakıp TOKİ...