02 / 05 / 2024

gayrimenkul satış nöbetçi noter

gayrimenkul satış nöbetçi noter

Bayram tatili süresince devam eden nöbetçi noterlik uygulaması tatile çıkmadan Cumartesi ve Pazar günü işlem yaptıran vatandaşlar uygulamada rekora imza attı. Nöbetçi noterde işlem yaptıranların sayısı 12 bin 693’ü buldu.

Nöbetçi noter uygulaması Çorlu'da başladı!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği'nin uygulaması kapsamında "Nöbetçi Noter" hizmeti veriliyor.

Noterlerin nöbeti ilçelere taşınıyor!

Adalet Bakanlığı tarafından illerde bulunan nöbetçi noterlik uygulamasının kapsamının artırılmasıyla aralarında turizm merkezi konumunda yer alan Marmaris, Bodrum, Fethiye, Kuşadası, Edremit'in de bulunduğu 12 ilçede noterler, bu hafta sonu vatandaşların hizmetinde olacak.

Nöbetçi noterlerden yoğun mesai!

Ülke genelinde hafta sonları nöbetçi noterlik uygulamasında 3'üncü haftaya girildi. Nöbetçi noterliklerde toplam 26 bin 231 işlem yapıldı.

Nöbetçi noterlik uygulaması 3'üncü haftasında!

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin nöbetçi noterlik uygulaması kapsamından 6 Nisan 2019 Cumartesi günü hayata geçirilen nöbetçi noterlik uygulaması için 3'üncü haftaya girildi.

Nöbetçi noter uygulaması başladı!

Nöbetçi noter uygulaması başlattıklarını söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Reformların bir adımı olarak nöbetçi noterlik uygulamasını da hayata geçirmiş durumdayız'' dedi. 

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Lityum devi şirketten 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi!

Dünyanın en büyük pil metali üreticisi Albemarle, Avustralyalı lityum şirketi Liontown'u satın almak için teklifini yüzde 20 oranında yükselterek 4,3 milyar ABD dolarına çıkardı. Teklif sonrası Liontown'un anlaşmayı kabul etmeyi değerlendirdiği belirtildi.

Dev Türk şirketini Rothschild ailesi satın alıyor 

Dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild’ın üyesi olan Nat Rothschild, Türk şirketi Murat Ticaret Kablo'yu satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. İşte tüm detaylar...

Klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeli? Elektrik tasarrufu için neler yapmalı?

Bütçesi uygun olanlar sıcaklar bastırmadan klima satın almak için şimdiden piyasa araştırmasına başladı. Ancak seçim yaparken fiyat avantajının yanı sıra daha az enerji sarfiyatı yapan modeller öne çıkıyor.

Microsoft, 2023'te Netflix'i satın alacak!

Reuters'tan gündeme bomba gibi düşen açıklamalar geldi. Şirket, Microsoft'un 2023 yılında Netflix'i satın almak için harekete geçebileceğini öne sürdü. Bu satın almanın bedeli ise 'tahminen' 190 milyar dolar civarında olacak.

İş GYO, Profilo AVM'yi 989 milyon TL'ye satın alıyor!  

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2410 ada, 246 parselde yer alan 15 bin 963 metrekare alanlı Profilo Alışveriş Merkezi ile 9221 ada, 1 parseldeki 2 bin 686 metrekarelik gayrimenkulü satın alıyor. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Söz konusu işlemlerden yaklaşık olarak 18,5 milyar liralık tapu harcı geliri elde edildi.

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Son senelerde kente gelen turist sayısında büyük artışlar yaşanınca Diyarbakır’daki kuyumcular da nöbet sistemine geçti. Diyarbakır'da hafta sonları 20’ye yakın kuyumcu nöbet tutacak. Sistemin amacı Diyarbakır'a has ürünleri tanıtmanın dışında, turistlerin de bu ürünlere ulaşmasını sağlamak.

gayrimenkul satış nöbetçi noter Haberi

gayrimenkul satış nöbetçi noter

9 günlük bayram tatiline çıkmadan Cumartesi ve Pazar günü işlem yaptıran vatandaşların sayısı 12 bin 693’ü buldu. Bu sayıyla nöbetçi noterlik uygulamasında yeni bir rekora imza atıldı. 

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’ninin Nisan ayında hayata geçirdiği nöbetçi noterlik uygulaması büyük ilgi görüyor.

Türkiye genelinde Cumartesi ve Pazar günleri hizmet veren noterlerde bütün işlemlerin yapılması sağlanıyor. İstanbul’da 2’si Anadolu Yakası’nda, 2’si Avrupa Yakası’nda 4, Ankara ve İzmir’de 2’şer, diğer illerde de birer noter nöbet tutuyor. Vatandaşların ilk haftadan bu yana nöbetçi noter uygulamasına oldukça ilgi yoğun ilgi gösterdi. 

Bayram tatlinde rekor kırdı

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıktığı haftanın Cumartesi ve Pazar günü tatile çıkacakların araç işlemleri başta olmak üzere birçok işlemde de bayram tatilinde de...