03 / 10 / 2024

gayrimenkulde yeni düzenlemeler mi gelecek

gayrimenkulde yeni düzenlemeler mi gelecek

Bulvar Atakent projesinin lansmanında sektöre dair açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar, projenin yüzde 10'unu dar gelirli ailelere ayırdıklarını ve bunun sektöre örnek olmasını gerektiğini söyledi. Bayraktar, gayrimenkulde yeni düzenlemeler geleceğini de belirtti.

Meclis, yeni döneme yeni paketle başlıyor: Gayrimenkul gelirleri izlenecek, alım-satımlar gerçek değerden yapılacak!

Yeni dönemde TBMM gündemine gelecek olan yeni vergi düzenlemeleri tek tek gündeme geldi. Bu düzenlemeler milyonlarca gayrimenkul sahibini de ilgilendiriyor. İşte ayrıntılar...

Miras sistemi değişiyor mu? Yeni düzenleme ile alınan kararlar neler?

Miras paylaşımında uzun süredir beklenen değişiklikler hayata geçirildiği kaydedildi. Yeni düzenlemeler ile mirasın tapuda eşit olarak dağıtılması zorunluluğu kaldırıldı, bu sayede aile içi anlaşmazlıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Tapu mirasında yeni düzenleme! Ailesinden miras kalanlar aman dikkat!

Yeni miras düzenlemesi, miras paylaşım süreçlerinin daha hızlı ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor. Hisseli tapuların paylaşımlarında, mirasçıların haklarını güvence altına alan ve işlemleri hızlandıran düzenlemeler dikkat çekmektedir.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme apartları vurdu! 250 apart kapısına kilit vuruyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenlemeler apart ve günübirlik konaklamaları kapsayan düzenlemeler birçok işletmenin kapanmasına neden olacak.

Yabancıya konut satışında yeni düzenlemeler kapıda! 

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, yabancı yatırımcıya kısıtlama getiren yeni yasayla ilgili düzeltmeler yapılmaya başlandığını ifade etti. 

BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor! 

Hükümet Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) çıkışları önlemek için yeni düzenlemeler yapıldığı kaydedildi. BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz itibarı ile başlamış olacak. Bu yeni sistemin avantajları ne olacak? 

Miras kavgaları son bulacak! Miras işlemlerinde yeni düzenlemeler belli oldu...

Miras işlemlerinde yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte kişilerin daha çok pay alabilecekleri kaydedildi. Buna göre, miras düzenlemelerinde yapılan yeni işlemler kapsamında, bir mülkten ayrılan her bireyin, mirasının yarısını tercih ettiği çocuklarına bırakabilme olanağı sağlanıyor. 

Gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemeler son aşamada! 

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemelere değindi. İşte o paylaşım...

Gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleri neleri değiştirecek?

Ekonomim yazarı Abdullah Tolu bugünkü yazısında gayrimenkulde yeni vergi düzenlemelerini yazdı. Peki gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleriyle neler değişecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemeler...

Konutla ilgili yeni düzenlemelere uzmanından tavsiye: Krediler değişken olmalı!

Konut piyasasıyla ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Evin rayiç bedeli ile satılması ve birden fazla evi olanlara ek vergi getirilmesi gibi düzenlemeler gündeme gelirken, uzman isim Murat Ali Calman bunlara ek olarak ' krediler değişken olmalı' tavsiyesinde bulundu.

Konutta yeni vergiler geliyor! Bölgesel değerleme yapılacak, gerçek dışı kiralar tespit edilecek!

Gelecek zamanlarda konut piyasasını yeni düzenlemeler bekliyor. Peki hangi düzenlemeler yapılacak? Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, tek tek açıkladı. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergiler! Yeni düzenlemeler yolda!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenlemeler geliyor. Çalışma hayatını sil baştan değiştireceği düzenlemeler Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergileri kapsıyor.

Airbnb yasası mağdurlarından yeni düzenleme talebi!

Airbnb ve benzeri günlük konut kiralamalara dair yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024 tarihinde resmen yürürlüğe girmişti. Geçtiğimiz akşam bu yasa kapsamına girmiş olan işletme sahipleri ve yöneticileri mega kent İstanbul’da bir araya gelerek Meclis’e gideceklerini söyledi.

gayrimenkulde yeni düzenlemeler mi gelecek Haberi

gayrimenkulde yeni düzenlemeler mi gelecek


Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar, Maksem İnşaat’la ortak olarak hayata geçirdikleri Bulvar Atakent projesinin lansmanında sektöre dair açıklamalar yaptı. 250 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdikleri Bulvar Atakent'in yüzde 10'unu dar gelirli ailelere ayırdıklarını ve bunun sektöre örnek olmasını gerektiğini söyleyen Bayraktar, gayrimenkulde yeni düzenlemeler geleceğini de belirtti. 


Her projenin yüzde 10'u yoksul vatandaşa ayrılabilir

Bayraktar “KİPTAŞ ve TOKİ zamanlarımda sosyal konutları, barınmaya ihtiyacı olan ancak konuta erişemeyenlere yaptığımız konutları; bir gelirimiz olmadığı için, lüks konut yapıp oradan sağladığımız gelir ile yapardık. O anlayış bende kalıtım yaptı. Sadece devletten beklememek lazım. Sektöre de örnek olsun isterim. Bundan sonra hayata geçireceğim projelerde de imkan oldukça bunu sürdüreceğim. Ortalama 300-400 konutluk her proje, yüzde 10’unu barınma ihtiyacı olan ancak yeterli parası olmayan...