07 / 05 / 2024

Gayrimenkulün fuzuli işgali

Gayrimenkulün fuzuli işgali

Taşınmaz Mal Zilyetliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanunun Uygulama Şekli ve Esaslarına Dair Yönetmelik'te de geçen Gayrimenkulün fuzuli işgali konusu hakkında detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor..

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Adese Gayrimenkul'ün Kulesite ve Ereğli Parksite mağazaları Migros'a devredildi!

Adese Gayrimenkul'ün Konya'da işletilmekteyken faaliyetlerine son verilen Kulesite ve Ereğli Parksite mağazaları Migros'a devredildi.

Suat Gürsoy Gayrimenkul Müşavirliği Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suat Gürsoy Gayrimenkul Müşavirliği Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Suat Gürsoy tarafından kuruldu.

Adese Gayrimenkul'ün sermayesi 1 milyar TL'ye çıkartılacak!

Adese Gayrimenkul'ün 252 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 2 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, tamamı nakden karşılanmak sureti ile yüzde 300 oranında 756 milyon TL artırılarak 1 milyar 8 milyon TL'ye çıkartılmasına karar verildi.

Adese Gayrimenkul'ün Ilıca şubesi devredilecek!

Adese Gayrimenkul'ün Ilıca şubesinin Akbiz Gıda'ya deviri için sözleşme imzalanmasına ve bu mağazanın kapanışı ile ilgili işlemlere başlanılmasına karar verildi. 

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Edip Gayrimenkul'ün 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi tescillendi!

Edip Gayrimenkul'ün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş. tescil edildi. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün ihraç talebi için SPK'ya başvuruldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 52 milyon 180 bin 855,64 olan çıkarılmış sermayesinin, 150 milyon TL'ye yükseltilmesi hususundaki ihraç talebi için SPK'ya başvuruldu. 

Gayrimenkulün fuzuli işgali Haberi

Gayrimenkulün fuzuli işgali

Gayrimenkulün fuzuli işgali!


Gayrimenkulün fuzuli işgali, damlı yapılara yapılan tecavüz kapsamında girdiği için Taşınmaz Mal Zilyetliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanunun Uygulama Şekli ve Esaslarına Dair Yönetmelik Madde 15'te şöyle yer alıyor;


Damlı yapı ve fuzuli işgal


Madde 15 - Konut, dükkan, depo ve ahır gibi damlı yapılarda bu Kanunun uygulanabilmesi taşınmazın fuzulen işgal edilmiş olmasına bağlıdır.

Fuzuli işgal; bir taşınmazı, sahibinin izin ve rızası olmayarak işgal etme, başka bir deyişle bir taşınmazın maliki veya onun yerine bu konuda işlem yapmaya yetkili vekil veya mümessil gibi kimselerle hukuki bir bağlantı kurmadan rıza dışı, henüz boşaltılmamış veya herhangi bir suretle boşalan damlı bir yapıya, eylemli bir durum yaratarak kendiliğinden girme durumudur.



Eğer böyle bir fuzuli işgale uğrayan gayrimenkulünüz varsa  başvurmanız gereken yerler yine aynı yönetmeliğin...