30 / 04 / 2024

Gayrisafi Yurt içi Hasıla

Gayrisafi Yurt içi Hasıla

Türkiye ekonomisinde bu yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 5,1'lik büyümeye yaptığı katkıyla dikkati çeken inşaat sektöründe, büyümenin devam etmesi bekleniyor.

THY Ramazan kampanyası için düğmeye bastı: Yurt içi biletler 799 TL!

Sevgililer Günü'ne özel yüzde 40'a varan indirimler yapan Türk Hava Yolları şimdi de Ramazan Kampanyası için düğmeye bastı. Başlatılan kampanya kapsamında yurt içi biletler 799 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentleri belli oldu...

Türkiye'nin en zengin ve en yoksul illeri açıklandı. Buna göre, il düzeyinde yapılan hesaplamalar kapsamında, Kocaeli, 302 bin 772 lira ile 2022'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) ilk sırada bulunuyor. Son sırada da 54 bin 272 lira ile Van yerini aldı. İşte haberin detayları...

Kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair "il bazında gayrisafi yurt içi hasıla" verilerini açıkladı. Bu kapsamda kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu. İşte detaylar...

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Yurt içi piyasada yaptığı öncü ve inovatif kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektörde lider konumunu sürdüren Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının gelişimine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı vermeye devam ediyor.

Setur’dan tatilseverlere dev kamyanya! Lüks otellerde yurt içi konaklama 750 TL, yurt dışı 379 dolardan başlıyor!

Koç Topluluğu iştiraki Setur, Eylül’de tatile devam edenlere cazip fiyatlarla dolu kampanyalar hazırladı. Yurt içi konaklama ücretleri gecelik 750 liradan başlarken, yurt dışı tatil paketlerinde ise fiyatlar 379 dolardan başlıyor.

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tona, arpa üretimi ise 9 milyon tona ulaştı. Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları da resmen katlandı. İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2023 fiyat listesi...

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalar, ABD'de bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışına devam ederken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı da yatırımcıların odağında.

ABD'de kamu borcunun GSYH'ye oranının 2053 yılında yüzde 181'e çıkması bekleniyor!

ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), ABD'nin kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranının 2029 yılında yüzde 107'ye ve 2053'te yüzde 181'e ulaşacağı tahmininde bulundu.

Yurt dışı ve yurt içi vekaletle kurban kesim bedelleri ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yurt içi ve yurt dışı vekâletle kurban kesim bellerini duyurdu. Peki, vekâletle kurban kesimi ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

24 Nisan haftası yurt içi ve yurt dışında hangi veriler açıklanacak? İşte yeni haftada piyasanın gündemi!

Piyasalar sakin bir haftayı geride bırakırken, gelecek haftanın veri takvimi ise oldukça yoğun. Hem yurt içi hem yurt dışında makro ekonomiye ilişkin önemli veriler açıklanacak. Ayrıca halka açık bankaların ilk çeyrek bilançoları da gelecek hafta ortasından itibaren açıklanmaya başlanacak.

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yerli turistlerin geçen sene yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları 63,4 milyar TL oldu.

Türkiye ekonomisi hız kesmiyor! Üst üste 9 çeyrek büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) yönelik gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçları açıklandı. Türkiye Ekonomisi üst üste 9 çeyrektir büyüme kaydetti. İşte ayrıntılar..

Gayrisafi Yurt içi Hasıla Haberi

Gayrisafi Yurt içi Hasıla

Gayrisafi Yurt içi Hasıla'yı (GSYH) oluşturan faaliyetler incelendiğinde, 2017'nin ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim değeri olarak inşaat sektörü yüzde 6,8 arttı.


Sektör temsilcileri, söz konusu büyümede hükümetin teşvik ve destekleri, konut kampanyalarının sürdürülmesi, konut kredi faiz oranlarının göreceli düşük kalmaya devam etmesinin etkili olduğunu belirtti.


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektörünün büyümeye katkısına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkının konuta olan ihtiyacı nedeniyle inşaat sektöründe yüzde 6,8'lik artış görüldüğünü belirterek, "Küçük aileler şeklinde yaşanmasından dolayı konuta net ihtiyaç 600 binin üzerinde. Hükümet politikalarının konutu desteklemesi de büyümeye etken oluyor." diye konuştu. 



Durbakayım, inşaat sektöründeki büyümenin ekonominin yararına olmadığı ve suni bir büyüme olduğu yönündeki eleştirilere ilişkin, "Türkiye'deki işsizlik, eğitim seviyesi...