11 / 05 / 2024

Gaziantep İbad Hüseyinli Parkı ne zaman açılacak

Gaziantep İbad Hüseyinli Parkı ne zaman açılacak

Gaziantep'te Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli’nin adının verildiği parkın açılışı yapıldı.Azerbaycan’ın en büyük devlet nişanlarından olan İbad Hüseyinli de, kendi isminin parka verilmesinden dolayı minnettar olduğunu söyledi.

Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Gaziantep'te, Yerinde Dönüşüm Projesi'nden yararlanan depremzedelerin inşa ettirdiği konutlar hızla yükseliyor. İşte detaylar..

Gaziantep Nizip'teki deprem konutlarında örnek daire tamamlandı! 2 bin 500 konutluk Fıstık Kent'te son dakika!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 6 ay önce temeli atılmış olan ve 2 bin 500 konuttan meydana gelen projede inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Bakan Özhaseki: Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi hızla yükseliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi inşaatlarının hızla yükselmeye devam ettiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 6 saat 23 dakikalık seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşüreceğini belirterek "Bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu taşınacak" dedi.

Yerinde Dönüşüm projesi için Gaziantep'ten 7 bin 659 başvuru geldi! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehrin hızlıca ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşması için uygulamaya alınan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne Gaziantep'ten şu ana kadar 7 bin 659 başvuru geldi. 

Çekmeköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Hüseyinli, Sırapınar, Ömerli Batı Bölgesi, Merkez ve Koçullu, Alemdağ Merkez ve Çevresine Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Sosyal Kültürel Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziantep'teki 7 bin 818 adet deprem konutunda çalışmalar hızlandı!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Gaziantep'de TOKİ tarafından temeli atılan kalıcı afet konutlarının inşaatı yükselmeye devam ediyor.

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye'de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep İslahiye'de afet konutlarının hızla yükseldiğinive teslimlerin de 1 sene sonra yapılacağını belirtti. 

Köy tipi afet evleri Gaziantep Nurdağı'nda yükselmeye başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sebebiyle zarar gören Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki Belpınar Mahallesi'nde köy tipi kalıcı konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

TOKİ'den Gaziantep'e 1000'den fazla yeni konut müjdesi! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gaziantep'te 1.000'den fazla yeni konut inşa edecek. Bu tarihleri sakın kaçırmayın...

Çekmeköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Alemdağ, Merkez ve Çevresi, Sultançiftliği, Hüseyinli, Sırapınar Köyleri, Ömerli, Batı Bölgesi, Koçullu, Doğu Bölgesi, Reşadiye, Taşdelen Mahalleleri Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziantep Şahinbey TOKİ çekilişi ne zaman?

TOKİ sosyal konut kura çekilişleri hız kesmeden sürüyor. Bugün TOKİ kuraları Gaziantep ili ile devam etti. Peki Gaziantep Şahinbey TOKİ çekilişi ne zaman? İşte detaylar!

Çekmeköy Hüseyinli Mahallesi 1/1000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çekmeköy ilçesi, Hüseyinli Mahallesi, 112 ada, 12 parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.07.2021 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziantep İbad Hüseyinli Parkı ne zaman açılacak Haberi

Gaziantep İbad Hüseyinli Parkı ne zaman açılacak

Şahinbey Belediyesi tarafından Kocaoğlan Mahallesi’ne yaptırılan ve Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli’nin adının verildiği parkın açılışı yapıldı.  


Saygı duruşu ile başlayan açılış töreni Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Başkan Tahmazoğlu, açılışı yapılan parkın Türkiye ve Azerbaycan dostluğunun simgesi olarak ayrı bir öneminin olduğunu ifade etti.


BAŞKAN TAHMAZOĞLU: “AZERBEYCANLA DOSTLUĞUMUZ DAİM OLSUN”


Azerbaycan’la kardeşliğin her zaman devam edeceğini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “Biz Azerbaycan’la iki millet tek devletiz. Devletlerin zor zamanları var. Elbette devletlerin birliğine kasıt edilen zamanlar var. İşte Kurtuluş Savaşımız bunlardan biri. Sadece Gaziantep Kurtuluş Savaşı’nda 6 bin 317 şehit vermiş. Çanakkale’de 250 bin şehit vermişiz. Türkiye’nin her noktasında vatan toprağımız şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış. Azerbaycan yine aynı şekilde. Ülkelerin zor zamanlarında kahramanlarımız ortaya çıkıyor işte...