25 / 07 / 2024

Gebze OSB ihracatın ne kadarını karşılıyor

Gebze OSB ihracatın ne kadarını karşılıyor

Türkiye'nin en büyük üretim üslerinden Gebze OSB 143 firmayla 22 bin kişiye istihdam sağlıyor. Fiziki altyapısı ve sunduğu hizmetlerle gelişmiş ülkelerin teknoparklarıyla boy ölçüşüyor.

Rusya benzin ve motorin ihracatını askıya alıyor! Akaryakıt fiyatları yeniden tırmanacak mı?

Rusya, 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle petrol ürünlerinin (benzin ve motorin) ihracatını askıya alıyor. Peki akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? Beklentiler neler? Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından açıkladı. İşte vatandaşların yorumları...

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

İhracatın yarısından fazlasını sanayi sektörü üstlendi!

Türkiye'nin geçen yılki ihracatının yüzde 42,3'ünü, ithalatının ise yüzde 60,9'unu büyük ölçekli girişimler yaparken, ihracatın yüzde 55,4'ü, ithalatın ise yüzde 49,5'i sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişimlerden geldi.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

Türkiye 5 yıl içinde ihracatını 600 milyar dolara çıkaracak!

Gazetelerin Ankara Temsilcileri ile Ticaret Bakanlığı’nda bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Mal ihracatını 400 milyar, hizmetler ihracatını 200 milyar dolara çıkararak yıllık 600 milyar dolarlık döviz kazancı elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Makine ihracatı 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttı!

MAİB, makine ihracatının 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttığını paylaştı. MAİB tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, 2023 yılı ocak-mayıs döneminde Türkiye’nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 11,7 oranında artarak 11,7 milyar dolar oldu.

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Torku ihracatını 5 yılda ikiye katlamayı hedefliyor

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Torku markasıyla 40'tan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "150 milyon dolarlık ihracatımız var, 5 yıl içinde bunu 300-400 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Tarım sektöründen tarihi rekor! Tüm zamanların en yüksek ocak-ekim ihracatı…

Tarım sektörü, 27 milyar 525 milyon dolar ile tüm zamanların en yüksek ocak-ekim ihracatını gerçekleştirmiş oldu.

Beyaz eşya sektörü senenin 9 ayında ihracatını korudu

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) açıklamış olduğu verilerine göre, 2022 yılının dokuz ayında altı ana ürün grubunda ihracat, bir önceki senenin aynı dönemine paralel seyrederken, iç satışlar ise yüzde 5 azaldı. İşte detaylar…

İhracatçının kaybı 10 milyar doları aştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, para dengesindeki düşüşün eylül ihracatına 1,8 milyar dolarlık negatif bir etki yaptığını açıkladı. Gültepe, "2022’nin son bölümüne girerken dengenin ihracatımıza olumsuz etkisi 10 milyar doları geçti" dedi.

Gebze OSB ihracatın ne kadarını karşılıyor Haberi

Gebze OSB ihracatın ne kadarını karşılıyor

1988 yılında 537 hektar alan üzerine kurulan GOSB, 189 parselde, 143 firma ile faaliyetine devam ediyor. Türkiye'nin en önemli OSB'lerinden birisi olan GOSB'un elektrik hizmeti, Scada uzaktan kumanda sistemi ile destekleniyor ve bölgeye 7 gün 24 saat hizmet verme özelliğine sahip. İSU (Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından karşılanan bölgenin su ihtiyacı 10 bin metreküplük su deposu ile destekleniyor. GOSB'un fiziki altyapısı ve sunduğu hizmetler, gelişmiş ülkelerdeki endüstri parkları ile eş düzeyde, hatta bazı konularda daha da gelişmiş durumda olduğunu söylüyor GOSB Müdürü Zeynep Nil Sönmez, "Bu nedenle, yabancı sermayeli kuruluşlar, Türkiye'de GOSB'ni tercih ediyor" diyor. 


Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren yabancı sermayeli 43 yabancı firma arasında, Almanya, Amerika, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İsrail, İtalya,...