02 / 05 / 2024

gelir vergisinin ilk taksit ödemeleri

gelir vergisinin ilk taksit ödemeleri

Gelir vergisinde genel beyan ve verginin ilk taksidini ödeme dönemi, 1 Mart'ın hafta sonuna rastlaması nedeniyle 3 Mart Pazartesi günü başlıyor. Gayrimenkul ve kira gelirinde kim? Ne ödeyecek?

Ev sahipleri dikkat: Son 9 gün kaldı! Evinizin değeri bu rakamı aşıyorsa verginizi unutmayın!

Değerli konut vergisinin ilk taksit ödemelerinin son günü 29 Şubat olarak açıklandı. Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergide tüm detaylar belli oldu. Peki kimler değerli konut vergisi ödeyecek, kimler muaf olacak? 

Seçimden sonra vergilere zam gelebilir!

Prof. Dr. Murat Batı, seçimden sonra gelir vergisinin payının yükseltilerek, dolaysız vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının artırılabileceğini açıkladı.

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödeme son tarihi ne zaman?

Yılda iki sefer ödemesi yapılan emlak vergisinin ilk taksit ödemesi mayıs ayında yapıldı. Buna göre, 1. taksit ödemelerinin ardından 2.taksit ödeme son tarihi gündemde yerini koruyor. Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte emlak vergisi 2. taksit ödemeleri son tarihi ve ayrıntılar...

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor! O ödemeler için geri sayım başladı!

2023 yılı emlak vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs tarihlerinde ödendi. Söz konusu verginin 2’nci taksitleri bu yılın kasım ayında ödenecek. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren MTV taksit ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı. Peki ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemesi ne zaman sona erecek?

2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksiti ve borç yapılandırmasında takvim neetleşti. Peki, 2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman? İşte detaylar...

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Yapılandırma kapsamında vergi borçları ile motorlu taşıtlar (MTV) ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Futbol kulüplerine vergi müjdesi! Kullanılacak yer şartı var...

Sporcu ücretlerinden alınan gelir vergisinin özel hesaba iadesine dair esaslar belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; futbolculara yapılan ödemelerden kesilen vergiler kulüplere iade edilecek. İşte detaylar...

2023 Emlak vergisi son ödeme tarihi! Emlak vergisi nasıl öderim? İlk emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinin ilk taksitinin son ödeme tarihi bitmek üzere. Bu vergiyi ödemek zorunda olan vatandaşlar, emlak vergisine dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte araştırılan o yanıtlar…

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Tapu sahipleri için geri sayım başladı! Ödemeyenlere resmen ceza var! Sakın bu tarihi gözden kaçırmayın!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi öder, kimler emlak vergisinden muaf? İşte merak edilenler...

gelir vergisinin ilk taksit ödemeleri Haberi

gelir vergisinin ilk taksit ödemeleri

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminde vatandaşlara aralarında "Beyaz Melek Projesi"nin de bulunduğu çeşitli uygulamalarla yardımcı olacak.

Gelir Vergisi Kanunu uyarınca 2007 yılında elde edilen gayrimenkul sermaye iratları, ticari, zirai ve serbest meslek kazançları ile menkul sermaye iradı gelirleri için 25 Mart Salı akşamı mesai saati bitimine kadar gelir vergisi beyannamesi verilecek.

Verginin ilk taksidi de 31 Mart akşamına kadar ödenecek. İkinci taksit ise Temmuz ayı içinde yatırılacak.

-KİRA GELİRLERİ-

Mevcut düzenlemeler uyarınca 2007 yılı konut kira gelirlerinde istisna tutarı 2 bin 300 YTL olacak. Bu tutarın üzerinde kira geliri elde edenler, beyan kapsamında bulunacak. Ancak toplam kira gelirinin 2 bin 300 YTL'si yine vergiden istisna tutulacak.

Mükelleflerce bir takvim yılı içinde o yıla ve veya geçmiş...