03 / 05 / 2024

genel iskan alınmazsa ne olur

genel iskan alınmazsa ne olur

Genel iskan, inşası tamamlanan binaların imar mevzuatına uygunluğunu tescilleyen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, genel iskan alınmazsa ne olur?

İskan alınmazsa ne olur?

İskan raporu; Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini gösteriyor. Peki, iskan alınmazsa ne olur?

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Yükselen konut ve kira fiyatları tapu sahiplerini ciddi sorularla karşı karşıya getitriyor. Son zamanlarda hisseli tapu sahipleri arasındaki davalarda artış yaşanmaya başladı. Hisseli tağu ahiplerinin yaptığı hatalar ciddi maliyetlerin çıkmasına neden oluyor. İşte detaylar...

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağış sebebiyle içerisinde lüks villaların bulunduğu sitenin istinat duvarı yıkıldı. Herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren site sakinleri, en kısa sürede önlem alınmazsa üst sokaktaki binaların da aşağı doğru kaymasından korktuklarını söyledi.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Son Dakika Milyonları ilgilendiriyor! Emekliler bu haberi bekliyordu! Nihayet onaylandı!

TBMM Genel Kurulu, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiye öngören maddeyi kabul etti. Bu ödeme yalnızca çalışmayan emeklilere yönelik olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ekim'deki kabine toplantısının ardından emeklilere bu ödemenin yapılacağını açıklamıştı.

Dap Çekmeköy Ormanköy projesindeki A Blok ve G Blok'un iskanı alındı!

Dap Gayrimenkul yaptığı açıklamada İstanbul Çekmeköy Ormanköy projesinde 558 Ada 1 nolu Parselde yer alan A Blok ile 558 Ada 2 nolu Parselde yer alan G Blok'un iskanını aldığını duyurdu. İşte detaylar...

Mashattan için yıkım kararı gelebilir: Mahkeme yapı denetim ve iskân belgelerini iptal etti! 

Maslak'ta yıllar önce yapılan 10 blok ve 2 bin 200 konuttan oluşan Mashattan adlı sitenin yapı denetim ve iskan belgeleri sahte iskan alındığı belirtilerek, Mahkeme tarafından iptal edildi. 

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Kara haber geldi! Tarlalardaki bu hastalık yüzünden ayçiçek yağı almak hayal olabilir!

Türkiye’nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden biri olan Edirne’deki bazı ayçiçeği tarlalarında köse hastalığı olarak da bilinen Ayçiçeği Mildiyösü’ne rastlandı. Konuya ilişkin açıklama yapan uzmanlar, eğer tarlalarda gerekli önlemler alınmazsa, üreticinin de tüketicinin de zor durumda kalacağını

ABD’den olağanüstü önlem uyarısı! Hazine Bakanı tarih verdi kritik gün 19 Ocak! ABD temerrüde mi düşecek?

ABD, borç limitine ulaşmak üzere. Bunun için beklenen tarih ise oldukça yakın. Önlem alınmazsa ABD’de 19 Ocak günü borç limitine ulaşılmış olacak ve ülke temerrüde düşecek. Piyasaların gözü ABD’den gelecek adımlarda. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisinden borç limitinin artırılmasın

Gıda krizi büyüyor! 2023'te küresel felaket olmadan önlem alınmalı! 

Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, küresel ısınma ve bölgesel çatışmaların sebep olduğu gıda krizi sebebiyle milyonlarca kişinin hayatı tehlikede. Birleşmiş Milletler, önlem alınmazsa, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.

Kıtlık resmen kapıda! Artık bankalardaki paralarımız da çare olmayacak

Küresel anlamda ciddi bir gıda krizi geldi çattı. Uzmanlar, kısa süre içerisinde önlem alınmazsa gıda ürünlerindeki enflasyonun ciddi boyutlara ulaşacağını ve artık paranın dahi gıda ürünleri üzerinde geçerli olamayabileceğini söylüyor.

genel iskan alınmazsa ne olur Haberi

genel iskan alınmazsa ne olur

Genel iskan alınmazsa ne olur?

Genel iskan, inşası tamamlanan binaların imar mevzuatına uygunluğunu tescilleyen belge olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu iskan raporu binanın bağlı olduğu Belediye İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni bölümü tarafından veriliyor. 


Genel İskan Belgesi yani Yapı Kullanma İzin Belgesi, bütün bağımsız bölümleri kapsayan komple bina ile ilgili genel bir izin belgesi olarak da tanımlanabiliyor. 


İskan (yapı kullanım izni) için mal sahibinin müracaatı üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahzur görülmediğinin tespiti gerekiyor. 


Belediyeler, valilikler mal sahiplerinin müracaatlarını en geç otuz gün içinde neticelendirmekle yükümlü sayılıyor.


Gerekli belgeler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları...