18 / 05 / 2024

genel seçim konut satışları etkisi 2015

genel seçim konut satışları etkisi 2015

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, genel seçimlerden iki ay önce inşaat projesi ve konut satışlarının durma noktasına geleceğini söyledi. Durbakayım, seçimin etkisi ile 2015’te sıfır konut satışının 2014 rakamlarının altında kalacağını ifade etti..

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı: Afetlere dayanıklı yerleşim yerleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi yeni konferans salonunda AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı ve "Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz" dedi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Konut almak isteyenlerin yüzde 59'u planlarını seçim sonrasına bıraktı!

Emlakjet tarafından yapılan araştırmaya göre konut satın almak isteyenlerin yüzde 58,9'luk kısmı bu planlarını seçim sonrasına erteledi.

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut piyasası için seçim fırsatçılığı uyarısı geldi!

Konut satışları son dönemlerde gerilerken evlerini satmak isteyen mülk sahipleri de seçim öncesi yeni bir yöntem buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Seçimlerde geri sayım başladı! Seçim yasakları neler? Oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde geri sayım başladı. Türkiye genelinde oy verme işlemi yarın saat 08.00’den itibaren başlayacak, saat 17.00’de sona erecek. Peki, seçim yasakları neler? Oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak? İşte yanıtları…

genel seçim konut satışları etkisi 2015 Haberi

genel seçim konut satışları etkisi 2015

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, genel seçimlerden iki ay önce inşaat projesi ve konut satışlarının durma noktasına geleceğini söyledi. Durbakayım, seçimin etkisi ile 2015’te sıfır konut satışının 2014 rakamlarının altında kalacağını ifade etti.


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, seçime iki ay kala konut satışlarının duracağını söyledi. Ev almayı planlayanların nisandan itibaren bekle-gör pozisyonuna geçeceğini kaydeden Durbakayım, “Yerli ve yabancı alıcıların tavrı bu seçime endeksli olacak. Gayrimenkul sektörü de bu sürece endeksli bir seyir izleyecek. Bu kapsamda sektördeki yeni projeler de ‘bekle-gör’ pozisyonuna geçecek.” dedi. Bu durumun sıfır konut satışını etkileyerek rakamların 2014’ün altında kalmasına sebep olacağını kaydeden Dernek Başkanı, “2014’te 529 bin konut satıldı. Bu sene sıfır konut satışı 500 bin olur.” değerlendirmesinde...