17 / 05 / 2024

gişe geçişleri

gişe geçişleri

Gişelerden serbest geçiş geliyor. Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, İstanbul' da köprü ve gişelerde hayata geçirmeyi planladıkları serbest geçiş sisteminin ay sonunda tamamlanacağını açıkladı...

Otoyol ve köprüleri zam geldi. Vatandaş geçiş ücreti için dolar bazında düşmüş dedi! 

Otoyol ve köprü geçişlerine dün  zam geldi. Osmangazi Köprüsü yüzde 37,5 artışla 399 TL’ye yükseldi.  Borsacı İbrahim Ethem Afacan, Osmangazi Köprüsü’’nün açılışından bu yana 8 yıldaki geçiş ücretlerini paylaştı. Bazı vatandaşlar ücretin dolar bazında düşük kaldığını söyledi.

Dışişleri Vakfı'nın kurulması Meclis'te: Rent a car ve emlak komisyonculuğu eleştirileri geldi! 

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasını düzenleyen kanun teklifinin Meclis'e sunulduğu belirtildi. Söz konusu vakıf için Rent a car ve emlak komisyonculuğu eleştirileri yapıldı. İşte ayrıntılar..

Mevduat faizleri yeniden yükselişe geçti!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk Lirası mevduat faizleri, beş haftalık düşüş serisinden sonra geçtiğimiz hafta yeniden yükselişe geçti. Ancak paylaşılan bilgilere göre mevduat faizlerinin yeniden yükselişe geçeceği belirtildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyollardaki toplam 106 gişeden 20'sinin Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğünü açıkladı. 

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

İçişleri Bakanlığı, kaçak inşaatlar sebebiyle Çeşme Belediyesine soruşturma izni verdi!

İçişleri Bakanlığı, yıkım kararı verilmiş olan 12 binayı yıkmadığı için Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki bürokratı hakkında soruşturma izni verdi.

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimleri ve 4 yıllık lisans programlarına devam etmek isteyenler için yapılan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Mevduat faizlerinde düşüş trendinin sonuna gelindi! Faizler yeniden yükselişe geçecek!

Mevduat faizleri son 1.5 ay içerisinde 15 puanın üzerinde gerileyerek yüzde 28’lerin altına indi. Uzmanlar, faiz oranlarındaki düşüş trendinin artık sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde yeniden yükselişe geçeceğini ileri sürüyor.

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Haftanın ikinci işlem gününde Asya ticaretinde petrol fiyatları yükselişe geçti. Arzın daha da daralacağına dair beklentiler, talepte zayıflık olascağına yönelik kaygıları yatıştırdı. Peki brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı.

gişe geçişleri Haberi

gişe geçişleri

Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, ulaşımı rahatlatmak için bazı düzenlemeleri gerekli gördüklerini söyledi.


 "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde 'serbest geçiş' dediğimiz OGS ve HGS'yi birleştirerek transit geçiş sağlayacağız" diyen Kartal, bunun trafiğe önemli katkı sağlayacağını kaydetti.


Kartal, çalışmanın ilkinin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanacağına dikkati çekerek, "Uygulama, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 31 Ocak'ta başlayacak" dedi.


Burada bazı testler yapılacağını belirten Kartal, daha sonra sistemin Boğaziçi Köprüsü, Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde uygulanacağını ifade etti.


"Çalışmalar, bu yıl tamamlanacak"


Kartal, çalışmaların bu yıl itibarıyla tamamlanacağını vurgulayarak, uygulama sayesinde trafikteki yığılmaların önleneceğini aktardı.


Serbest geçişin trafik güvenliğine de katkı sağlayacağına işaret eden Kartal, şöyle konuştu:


"Çünkü, çok büyük bir zaman kaybı olmaktadır. Vatandaşlar...