15 / 05 / 2024

Gizli müteahhit kıymetlendirme raporu

Gizli müteahhit kıymetlendirme raporu

Müteahhitlerin yaptıkları iş işe ilgili değerlendirmeler, gizli müteahhit kıymetlendirme raporun kapsamında yapılıyor. Söz konusu değerlendirmelerin yapıldığı gizli müteahhit kıymetlendirme raporu örneği için haberimize giriş yapabilirsiniz...

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

Bursa'da 10 sene önce Osmangazi Evleri Sitesi'nden konut alan toplamda 55 aile, yer sahipleri ve müteahhit arasındaki anlaşmazlık sebebiyle tapularını alamadı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

İzmir'de müteahhit operasyonu!

İzmir'de saat 14.58'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu arada deprem sonrasında flaş gelişme yaşandı. İzmir'deki depremde yıkılan binaların müteahhit ve fenni mesullerin de aralarında bulunduğu 11 kişiden 9'u gözaltına alındı.

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

47 müteahhit firma hisselerini devretti!

ENR Türkiye tarafından açıklanan verilere göre, 47 müteahhit firma veya ortaklık, ilgili madde ile iş veya hisse devrinde bulundu.

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

Müteahhit unvan değişikliğiyle borçtan kurtulabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Mal varlığına rağmen vatandaşa parasını ödemeyen müteahhit bir anasözleşme değişikliği ile şirket unvan değişikliği yapıyor. Böylece borçtan kurtulmaya çalışıyor. Böyle borçtan kurtulma olur mu?'' sorusunu yanıtladı.

Sakaryalı müteahhit ailesini ve ortağını öldürdü!

Sakarya’da bir müteahhit, borç yüzünden ortağını öldürdü. Olay sonrası evine giden müteahhit, eşi ve kızını da öldürüp intihar etti.

Müteahhit Ahmet Kuzgun öldürüldü!

AHT Life Yapı sahibi müteahhit Ahmet Kuzgun, kendi ofisinde namaz kılarken bir çalışanı tarafından öldürüldü. Ahmet Kuzgun'un tabanca ile öldürüldüğü öğrenildi.

Müteahhit Turgut Yalçın'ın kimliğini çalıp dolandırdılar!

Kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen Antalyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Turgut Yalçın’ın hayatı kabusa döndü. Yalçın’a ait kimlik fotokopisi ile GSM hatları çıkartılıp internet üzerinden köpek satışı ve birçok ürün pazarlandı.

Gizli müteahhit kıymetlendirme raporu Haberi

Gizli müteahhit kıymetlendirme raporu

Gizli müteahhit kıymetlendirme raporu örneği!

Bir inşaat müteahhitinin yaptığı iş ile ilgili değerlendirmeler, denetçilere tarafından yapılan gizli müteahhit kıymetlendirme raporu kapsamında belirtiliyor. Söz konusu gizli müteahhit kıymetlendirme raporu örneği aşağıda bulunuyor.


Gizli müteahhit kıymetlendirme raporu kapsamında müteahhitin yaptığı iş ile ilgili genel bilgilere, iş tutumuna, kullanılan malzemelerin kalitesine, inşaat sürecinde yapılan gözlemlere yer veriliyor.



Gizli müteahhit kıymetlendirme raporu örneği..


Müteahhidin Adı ve Soyadı


İşin Adı

İlk Keşif Bedeli

Tenzilat Yüzdesi ve Tutarı

Sözleşme Tarihi

Süresi ve İsin Bittiği Tarih

Son Keşif Bedeli (fiyat farkları hariç)


Kıymetlendirilecek hususlar;

- Şantiyede Kontrol veya amirinin mütalaası

- Bölge Md. ve Bölge Kontrol amirinin mütalaası

- Merkezin mütalaası

İş tutumu;

- Teşkilatının yeterlilik derecesi 

- İyi kalitede malzeme kullanımı gayreti

- Kalifiye işçi kullanma gayreti 

- İnşaat ekipmanı yeterlilik ve organizasyonu


İnşaat süresince gözlemler

- Sözleşme, şartlaşma, program ve emîrlere riayet

- İşçi ve ilgili...