06 / 05 / 2024

Göbün koyu

Göbün koyu

MUĞLA 2’nci İdare Mahkemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Göcek’teki 4 koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu’nun ardından Göbün’ün de ihalesinin yürütmesini durdurdu.

Göbün Koyu'nun ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Göbün koyunda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün yürüttüğü ihalenin iptali amacıyla açtığı davada mahkeme, "yürütmenin durdurulması" kararı verdi.

Göcek'teki diğer koylar için nefesler tutuldu!

Muğla 2’nci İdare Mahkemesi'nin Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu’nun ihalesine yürütmeyi durdurma kararı vermesi Akbük, Göbün ile Küçük Sarsala koyları için de çevrecileri ve köylüleri umutlandırdı.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Çeşme'de Gücücek Koyu kiralama ihalesinde karar çıktı! 

İzmir Çeşme'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, ücretsiz denize girilen yerlerden biri olan Gücücek Koyu için kiralama ihalesine çıkması ile başlatılan hukuki mücadele sonuçlandı. Buna göre, mevcut bölgeye beş yıldızlı halk plajı yapılacağı kaydedildi.

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Malatya kayısısı, yapımı tamamlanan ticaret merkezi ile rekabet gücünü artıracak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki kayısı üretici ve ihracatçılarının rekabet gücünü katlayacak Kayısı Ticaret Merkezi’nin yapımını bitirdi. Sektörde çağ atlatacak olan merkezin detayları...

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Gümüş taş üstünde taş bırakmayacak! Gümüşün füze gibi fırlayacağı asıl tarih belli oldu! Bakmayan bin pişman olacak

Gümüş fiyatları bugün 18 TL'ye kadar yükseldi. Rekor üstüne rekor kıran gümüşün füze gibi fırlayacağı asıl tarih belli oldu. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarihi açıkladı. Bakmayan çok pişman olacak.

Gümüşün tam 20 TL olacağı tarihi her dediği tek tek çıkan İslam Memiş açıkladı! Her şeyi bırakın hemen bu tarihe bakın!

Yatırımcılar tarafından tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan gümüşün tam 20 TL olacağı tarihi her dediği tek tek çıkan İslam Memiş açıkladı... Her şeyi bırakın hemen bu tarihe bakın...

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.

BİM’den çok konuşulacak açıklama! Ekonomik krizi gözler önüne serdi!

BİM 2022 yılı kapsamında mali sonuçlarını açıkladı. Firmanın faaliyet raporunda, pazar payını artırırken her kesimden yeni müşteriler kazanmıştır" ifadeleri yer aldı. Raporda alım gücünün düştüğü bir kez daha görüldü.

Gram altın 27 gün sonra tam bu kadar olacak! 1 gram bile altını olanlar koşun çabuk! Gözünüzü dört açın!

Bugün gram altın 1088 liradan işlem görüyor. Altın fiyatları büyük yükseliş kaydederken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gram altının 27 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı. 1 gram bile altını olanlar koşun çabuk! Altın fiyatları tam bu kadar olacak, gözünüzü dört açın!

Kartondan yapılan yeni Citroen Oli: Böyle bir araba ne gördünüz ne de duydunuz!

Fransız otomobil üreticisi Citroen, yeni konsept arabası Citroen Oli’yi meraklılarına tanıttı. Bazı bölümlerinin özel geliştirilmiş ve metalden daha sağlam olduğu iddia edilen karton malzemeden tasarlandığı Oli farklı görünüşüyle de dikkat çekiyor.

Dolar 2 gün sonra böyle olacak! Doları olanlar gördüğünüzde şaşırmayın!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor.  Doların ne olacağını merak edenler için 2 gün sonrası işaret edildi. Doları olanlar dikkat, gördüğünüzde şaşırmayın...

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice hayata geçirilen depreme dayanıklı konut ve iş yerleriyle modern bir görünüme sahip oldu.

Göbün koyu Haberi

Göbün koyu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ’Göcek Koyları’ olarak bilinen Akbük, Bedri Rahmi (Taşyaka) geçen 26 Mart, Göbün ve Küçük Sarsala’yı ise 27 Mart’ta ihaleye çıkardı. Kapalı zarf usülü teklif ve açık artırma yöntemiyle, Akbük KDV ve diğer masraflar dahil yıllık 1 milyon 770 bin liraya, Taşyaka ise 1 milyon 780 bin liraya Dalaman’da kafeterya işleten Hüseyin Gülen tarafından kiralandı. 12 kişinin teklif verdiği Göbün Koyu’nun ihalesini, yıllık KDV ve diğer masraflar dahil 3 milyon 737 bin liraya İlyas Kaba kazandı. 8 kişinin teklif verdiği Küçük Sarsala ihalesini ise yine KDV ve diğer masraflar dahil yıllık 3 milyon 353 bin lira veren mevcut işletmecilerinden Ramazan Çil kazandı.




Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi’ne tanınan hakların kendilerine geçtiğini, koyların Orman İşletme Müdürlüğü...