14 / 05 / 2024

gökova deprem

gökova deprem

Muğla Bodrum Gökova Körfezi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 14.3 kilometre derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.Vatandaşlar deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşadı.

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Deprem dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den haftada 10'a düştü!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem felaketinden sonra büyük bir artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında büyük düşüş yaşandı. 

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa için 7'den büyük deprem ile ilgili olarak uyarı yaptı. Buna göre, deprem tehlikesinin yükseldiğine dikkat çeken Sayın Bektaş, "İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var" ifadelerini kullandı.

Hazine binasına deprem testi yapılacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binası için ODTÜ’den son rapor da kötü geldi. Personeli dört 4 ayrı kuruma dağıtılan Hazine’nin boş gökdeleninde deprem testi yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Diri fay hattı haritası güncellendi, deprem beklenen iller tek tek açıklandı! Uzmandan 7.4 uyarısı geldi! 

Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar yurt genelinde gerçekleşen peş peşe depremlerin ardından hızlandı. Prof. Dr. Okan Tüysüz, katıldığı bir canlı yayında deprem beklenen şehirleri tek tek sıraladı. 

Deprem bölgesinde kamu borçları taksitlerinin ödeme süresi resmen uzatıldı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deprem bölgesinde mücbir sebebin sürmesi sebebiyle kamu borçları taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi.

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere destek verilmesi kararlaştırıldığı kaydedildi. 

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Son dakika deprem oldu! 3.1 büyüklüğünde korkutan deprem! 

Son dakika deprem oldu. Elazığ güne deprem haberi ile uyandı. Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi ile aktarılan verilere göre deprem, Elazığ Gözebaşı merkez üssünde meydana geldi. İşte ayrıntılar...

Son Dakika! Akdeniz'de korkutan deprem!

Son dakika deprem haberleri. Akdeniz'de deprem oldu. Kandilli Rasathanesi'nin duyurduğu bilgilere göre deprem Girit Adası açıklarında gerçekleşti. İşte detaylar...

Denizkoru Sarıyer yüzde 40 peşin 48 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Denizkoru Sarıyer, IC Holding tarafından Boğaz’ın gözdesi, güncel deprem raporlarında şehrin zemin açısından en güvenli ilçeleri arasında yer alan Sarıyer'de yükseliyor.

Prof. Dr. Ahmet Ercan 'artçı depremler devam edecek' diyerek illere göre deprem büyüklüklerini açıkladı!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Hatay'daki depreme değinerek, artçı depremlerin devam edeceğini söyledi.

gökova deprem Haberi

gökova deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü internet sitesinden alınan bilgiye göre, saat 12.42'de merkez üssü Gökova Körfezi olan 4.1 büyüklüğünde deprem oluştu.


Depremin yerin 14.3 kilometre derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.


Muğla ile Ula ve Bodrum ilçelerinde hissedilen depremde can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi. Vatandaşlar deprem nedeniyle kısa süreli panik...