03 / 05 / 2024

Günübirlik kiralama cezası

Günübirlik kiralama cezası

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, bölgedeki günübirlik kiralanan evleri bildirmeyen 11 konut sahibine ceza yağdırdı. 10'ar bin 383'er lira para cezası verilen ev sahipleri toplam 114 bin 213 lira ödeyecek.

Günübirlik kiralamayı bildirmeyene 10 bin lira ceza!

Marmaris Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre; Marmaris'te evini günübirlik kiraya verdiği internetten tespit edilen kişiye, bildirimde bulunmadığı gerekçesiyle 10 bin TL ceza verildi.

Günübirlik evlerdeki saat oyunu ağızları açık bıraktı!

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ve yaz sezonunun yaklaşmasıyla günübirlik konutlara talep de arttı. Emlak platformlarındaki ilanda gösterilmiş olan rakamla gerçek fiyat birbirini tutmazken ev sahipleri aradaki bu uçurumu ise, 'saatlik ücret, fiyat güncellendi' gibi bahanelerle açıklıyor.

Tapu sahiplerine son 15 gün uyarısı: Cezası var!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 15 gün sonra dolacak. İşte tapu sahiplerini yakından ilgilendiren gelir vergisi ile ilgili detaylar...

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis'ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren karar TBMM'den geçti. 30 gün içinde bildirilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi Sultanbeyli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Yakup Bayı tarafından kuruldu.

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Yakup Bayı tarafından kuruldu.

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

Site yönetim hizmetleri veren Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Airbnb Kanunu” şeklinde bilinen Kanun’un, sitelerde hayatı bazen çekilmez hale getiren ve site sakinlerini canından bezdiren günübirlik kiralamayı eziyet olmaktan çıkaracağını belirtti.

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

Bakanlık açıkladı, 80 bin konut günübirlik kiralanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın komisyona sunduğu etki analizine göre, ülke genelinde yapılan çapraz sorgulama sonucunda seksen bin civarında günübirlik kiralanan konut olduğu ortaya çıktı.

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

Evini günlük kiraya verenlere dikkat: artık yeni düzenlemeyle günlük kiralama yapılabilecek

Günübirlik kiralamalarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bu düzenleme, günübirlik kiraya verilen konutların ticari işletme olarak kabul edilmesini ve bu nedenle belge edinilmesini zorunlu kılabilir. Bu tarz işletmenin açılabilmesi için yazılı onay gerekiyor. 

Günübirlik kiralama cezası Haberi

Günübirlik kiralama cezası


Günübirlik kiralanan evleri bildirmeyen 11 ev sahibine 10'ar bin lira ceza verildi


Sakarya Emniyet Müdürlüğü apartlara yönelik olarak yapılan araştırmada 11 ev sahibine bildirimde bulunmadıkları gerekçesiyle 10'ar bin 383'er lira para cezası verdi.


Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Sakarya'da son yıllarda kullanımı tartışma yaratan ve farklı amaçlarla kullanıldığı yönünde tespitler yapılan apart ve günübirlik kiralanan evlere yönelik olarak araştırmalar yaptı. Araştırma sonrasında Serpan İlçesi'nde apart benzeri konutlarını Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme Sistemi'ne dahil etmeden günübirlik olarak kiraladıkları belirlenen 11 mal sahibine Kimlik Bildirme Kanunu'nu ihlal ettikleri gerekçesiyle 10'arbin 383'er liradan toplam 114 bin 213 lira idari para cezası...