03 / 05 / 2024

Gurbetçi vatandaşların yatırımları

Gurbetçi vatandaşların yatırımları

Döviz fiyatlarındaki artışa duyarsız kalmayan yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlar Türkiye’den arsa ve gayrimenkul alımları yapmaya başladı.

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli?

İstikrarlı temettü ödemeleri yapabilen şirketler, yatırımcılar için daha cazip hale gelmektedir. Peki, Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Altın yatırımcıları dikkat! İslam Memiş'ten gelen eylül öngörüsüne göre altın ve gümüş piyasasında neler bekleniyor?

Altınla ilgili son gelişmeler 2023 Ağustos'un son haftası itibariyle devam ediyor. Vatandaşlar bu yatırım piyasasındaki durumları ilgi ile takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımı olan vatandaşlar hakkında uyarı niteliğinde bir görüşünü paylaştı.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Altın dehası İslam Memiş altın için tarih verdi! Altın yatırımcıları dikkat edin, o tarihte tansiyon yükselecek

Altın dehası İslam Memiş, altın yatırımcılarına seslenerek tansiyonun yükseleceği tarihi açıkladı. Altın yatırımcıları o güne dikkat...

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Altını bilen adam İslam Memiş cuma gününü işaret etti! Gram altında yeni rakam geldi! Altın yatırımcıları hazır olun!

Altını bilen adam İslam Memiş piyasadaki hareketliliği değerlendirerek, cuma gününü işaret etti. Gram altın için yeni rakam geldi. Altın yatırımcıları hazır olun!

Gurbetçi vatandaşların yatırımları Haberi

Gurbetçi vatandaşların yatırımları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına üzerine harekete geçen Almanya’da çalışan Türk asıllı Sezai Altunsarı, Türkiye’ye gelerek, gayrimenkul yatırımı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla harekete geçtiğini belirten Altunsarı, "Dövizlerimi Türkiye’de değerlendirmek istedim. Yaptığım araştırma sonrası gayrimenkul yatırımı yapmaya karar verdim. Ayrıca yüksek kur avantajından yararlanmak istedim. Yurt dışında edindiğim birikimlerimi Türkiye’ye getirdim. Ankara’dan arsa ve gayrimenkul alımı yaptım. Dönem milletçe kenetlenme zamanı. Bu konuda her Türk vatandaşı daha duyarlı hareket etmek zorundadır" dedi.


Arsaya yatırım yapmanın tam zamanı

Konuya ilişkin açıklama yapan Çamsoy İnşaat Danışmanlık ve Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arcan Çamsoy, "Son aylarda Dolar ve Euro’daki spekülasyonlarla aşırı hareketlenme var. Cumhurbaşkanımızın çağrısına yurt dışındaki gurbetçilerimiz de katılıyor. Yüksek miktarda Euro ve Dolar birikimlerini bozdurup Ankara’da arsa alarak dezavantajı avantaja...