16 / 05 / 2024

GYODER konut kredilerine mikro bakış eğitimi 2016

GYODER konut kredilerine mikro bakış eğitimi 2016

GYODER Akademi'nin " Proje Finansmanına ve Konut Kredilerine Mikro Bakış: ' Fiyatlama, Kredilendirme ve Satış' " eğitimi 25 Şubat'ta verilecek.

Vadeli banka faizleri ve döviz artışı inşaat sektörünü vurdu!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da yapı sektörü zor zamanlardan geçiyor. Özellikle mega projelerde, konut satışları neredeyse yarı yarıya azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, çözüm için konut kredilerine erişime işaret ediyor

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredilerine düzenleme gelir mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  dün taşıt kredileri ile ilgili bir düzenlemeye gitti. Hemen ardından tüm gözler konut kredilerine çevrildi.  Peki konut kredilerine bir düzenleme gelir mi?

GYODER: İstanbul'da konut fiyatları ortalama hane gelirinin 4,85 katı!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini değerlendirdiği, 'GYODER Gösterge' Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 4. Çeyrek Raporu'nu yayımladı. Rapora göre konut satışları sekiz yılın en düşük seviyesinde.

GYODER'in yeni konut modeli MIPIM'de tanıtıldı: Türkiye'de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğuna dikkat çekerek, konut sorunu ile ilgili önerileri dile getirdi. İşte Çekici'nin o açıklaması...

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Konut kredilerine talep düşüyor! 2024'te kredilere talep artar mı?

Kredi faizleri üzerine getirilen ek teminat kuralı, piyasanın dengesini resmen değiştirdi. Peki 2024'te kredilere talep artar mı? Konut kredilerinde son durum ne?

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Konut kredilerinde bundan sonra ne olacak?

Ev satın almak isteyenlere ihtiyaç duydukları kaynakların sağlanmasının konut finansmanının en temel hedefi olduğunu söyleyen Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, 21 Kasım tarihli yazısında konut kredilerine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

GYODER Başkanı Kalyoncu, kiraları düşürecek yeni konut modelini duyurdu!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan 18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl “Şehrini Vicdanla Tamamla” mottosuyla 25-26 Ekim tarihlerinde İstanbul düzenlendi. Zirvede konuşan GYODER Başkanı Kalyoncu, İstanbul’da konut stoğunun yüzde 10’unu hedeflediklerini söyledi.

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanının kaynağı belli oldu! Finansman nereden gelecek?

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanı emeklilik fonlarından gelecek. Konut sektöründeki problemine ‘kiralık konut üretme odaklı model’ ile çözüm önerisi getiren Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), modelin finansmanı için yabancı emeklilik fonlarıyla masaya oturdu.

GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu!

Riyad'da gerçekleştirilen ve merakla beklenen Cityscape Global 2023'e katılım sağlayan GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu...

Konutta yeni kriz patlak verdi: Konut kredilerine sınır geliyor!

Konut sektöründe gündemden düşmeyen kredi konusunda yeni kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Bakan Şimşek konut kredileri için verdiği sıkılaşma mesajının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. 

GYODER konut kredilerine mikro bakış eğitimi 2016 Haberi

GYODER konut kredilerine mikro bakış eğitimi 2016

Konut, ülkemizde her dönem çok konuşulmuş ve her krizden en güvenli yatırım aracı olarak çıkmayı başarmıştır. Bunda ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olarak konut sektörünün desteklenmesinin yanı sıra, bireylerin kredilendirmesi konusunda büyük paya sahip bankaların da katkısı yadsınamaz düzeydedir.

Bankalar için konut kredisi neden önemlidir?

Bankalar konut kredi faizlerini hangi dinamiklere göre belirler?

Proje kredilerinin banka ve tüketiciler açısından farkı nedir?

Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası bu eğitimde bir bankacı gözüyle değerlendirilmeye çalışılacaktır.


Eğitim İçeriği Nedir?


Konut Finansmanı

1-)Fiyatlama

Kredilendirme

Yasal Düzenlemeler

Kredilendirme Süreçleri

Teminat


3-)Proje Kredileri

Yasal Düzenleme

Firma Değerlendirmesi

Proje Değerlendirmesi


4-)Satış

Fiyatlama

Çapraz Satış

Kaynaklar

Kimler Bu Eğitime Katılmalı?


Gayrimenkul şirketlerinin yöneticileri, proje satış ofisi çalışanları ve yöneticileri, emlak ofisleri çalışan ve yöneticileri, konut piyasasına ilgi duyan tüm profesyoneller bu eğitime...