17 / 05 / 2024

GYO\'larda halka açılma zorunluluğu düşüyor

GYO\'larda halka açılma zorunluluğu düşüyor

SPK gayrimenkul yatırım ortaklıklarının halka açılma zorunluluğunu düşürmeyi öngörüyor

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor! 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplayacak!

Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor. 

Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurup halka arz edeceğini açıkladı...

Borsa İstanbul’da Ana Pazar’da işlem gören Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurmayı ve halka arz etmeyi planladıklarını açıkladı. Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, 2024’te enerji projelerine odaklanacaklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama başladı!

Artaş Holding’in, AVM, rezidans, ticari üniteler, satışa hazır konut projeleri ve süren konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili ve çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama resmen başladı.

Avrupakent GYO’nun halka arz başvurusu resmen onaylandı! Talep toplama tarihleri belli oldu!

Artaş Holding’in iştiraki olan Avrupakent GYO resmen halka açılıyor. Halka arz için 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Ak Yatırım önderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.

Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. 7 - 8 Aralık tarihlerinde talep toplayacak olan şirketin risk faktörleri tek tek açıklandı. İşte Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk! 

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzında talep toplama tarihleri açıklandı. Merakla beklenen halka arzda, 7-8 Aralık tarihlerinde 49,18 TL sabit fiyatla talep toplanacak. 

Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL'lik sermaye artırımı!

Batı Ege GYO, şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz ederek 290 milyon TL sermaye artırımı gerçekleştirecek. Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor. 

Batı Ege GYO halka arz ne zaman? Talep toplama tarihleri belli oldu!

Sermaye Piyasası Kurulu onayıyla Batı Ege GYO resmen halka açılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre tamamı ‘Sabit Fiyat İle Talep Toplama’ yöntemiyle yapılacak olan halka arzda talep toplama tarihleri 30 Kasım 2023 - 1 Aralık 2023 olarak belirlendi. 

Avrupakent GYO halka açılacak! Halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulundu!

Avrupa Konutları’nı inşa eden Artaş Holding iştiraki Avrupakent GYO halka arz için ilk adımı attı. Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulunan şirket, her yıl karın yüzde 50’sini temettü olarak dağıtmayı planlıyor.

Vera Konsept GYO halka arz oluyor: Vera Konsept GYO halka arz hisse fiyatı ne kadar? VRGYO hangi bankalarda var?

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arzı duyuruldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Vera Konsept GYO'nun halka arzına izin verdi. Peki,  Vera Konsept GYO halka arz hisse fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

MHR GYO halka arz oluyor! Halka açıklık oranı yüzde kaç olacak?

MHR GYO halka arz olacağı öğrenildi. Halka arzın ardından MHR GYO'nun halka açıklık oranının ise yüzde 25 olacağı belirtildi.

Şirketler, halka arz için kuyrukta! Bu yıl 37 şirket halka açıldı, 60 şirket sırada bekliyor!

Borsa İstanbul’un seçimlerden sonra sergilediği performans hem yatırımcıların hem şirketlerin ilgisini artırdı. Yatırımcılar yüksek enflasyona karşı gelirlerini korumak için hisse piyasalarına yönelirken, şirketler de halka açılarak sermaye ihtiyacını karşılıyor.

Adra GYO’nun halka arz tarihi resmen açıklandı! Kaç lot verecek?

SPK’nın onay vermesi ile gündeme gelen Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arzı büyük bir merakla bekleniyor. Yatırımcılar, Adra GYO’nun halka arz tarihini ve kaç lot verdiğini araştırıyor. İşte detaylar...

GYO\'larda halka açılma zorunluluğu düşüyor Haberi

GYO\'larda halka açılma zorunluluğu düşüyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) mevcut ekonomik durum ve piyasa şartlarını dikkate alarak, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) halka açılma zorunluluğunu düşürmeyi öngörüyor.

Kurul, GYO'larda çıkarılmış sermayenin asgari halka açılma oranı yüzde 49'dan yüzde 25'e indirilmesini de içeren, 'Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliği kamuoyunun görüşe açtı.

Tebliğ değişikliğinde, GYO'ların kuruluşunda, ortaklığın, çıkarılmış sermayesinin asgari halka arz oranının yüzde 49'dan yüzde 25'e düşürülmesi öngörülüyor. Buna göre, "ani usulde" kurulacak GYO'larda ortaklığın, çıkarılmış
sermayesinin asgari yüzde 25'i oranındaki paylarını, tebliğde belirlenen süre ve esaslar dahilinde halka arz etmek üzere kurulmuş olması ve kurucuların, ortaklığın çıkarılmış sermayesinin asgari yüzde 25'i oranındaki paylarını, tebliğde belirtilen süre ve esaslar dahilinde halka arz edileceğini Kurul'a karşı taahhüt etmiş olması gerekiyor.

Tebliğ ile GYO'ların asgari başlangıç sermayesi...