18 / 05 / 2024

Hangi ülkede konut fiyatları ne kadar arttı

Hangi ülkede konut fiyatları ne kadar arttı

CNNMoney sitesi, küresel emlak sektörünün en önemli şirketlerinden Knight Frank'ın Küresel Konut Fiyatları Endeksi'ni yayımladı.Endekste geçen yıldan bu yıla konut fiyatlarının dünyada nasıl değiştiğini gösteriyor.

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

İngiltere’de konut fiyatları 2024 yılının Mart ayında düşüş göstererek ekonomistleri şaşırttı ve beş aylık art arda artış dönemini sona erdirerek gayrimenkul piyasasındaki toparlanmada tutarsızlık işaretlerine katkı sağladı. Peki ülkede konut fiyatları artacak mı? 

Hangi kredi, konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranı ne kadar? Hangi kredi konut ve ihtiyaç kredisi 2024 faiz oranları  

Konut ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşlar, Hangi kredi konut ve ihtiyaç kredinin faizini merak ediyor. İşte Hangi kredi konut ve ihtiyaç kredisi 2024 faiz oranları...

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin üzerine çıktı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ülkede konut başlangıçları, geçen sene Aralık ayında yüzde 4,3 azalışla 1 milyon 460 bine gerilemesine karşın, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Yatırımcılar dikkat! Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da yapılan yeni bir araştırma şehirleri yeni konut edinme kolaylığına göre sıraladı. Peki Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 0,2 oranında yükseldi

İngiltere’de konut fiyatları bu yılın kasım ayında yüzde 0,2 artarak yükseldi. Konut finansman kuruluşu Nationwide’dan yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının bu yılın kasım ayında aylık bazda yüzde 0, 2 artış yaptığı belirtildi. İşte haberin detayları...

Hangi evler konut kredisine uygundur?

Kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak isteyenler "Hangi evler konut kredisine uygundur?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Cem Çeliker hangi ülkede çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Cem Çeliker kimdir? Hangi üniversitede okudu? Hangi görevleri yürttü? Enka İnşaat’ya ne iş yapıyor? İşte Cem Çeliker’in hayatı...

Oğuz Atalay kimdir? Hangi üniversitede rektör olarak çalıştı? Denge Holding’de hangi alanda çalışıyor?

Oğuz Atalay ne zaman profesör oldu? Hangi ülkede çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Oğuz Atalay hakkında merak edilen her şey…

Akın Garzanlı kimdir? Hangi ülkede yöneticilik yaptı? Arçelik’te toplam kaç yıl çalıştı?

Akın Garzanlı lisans ve yüksek lisans eğitimlerini nerede tamamladı? Hangi üst düzey görevleri yürüttü? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Akın Garzanlı’nın hayatı...

Hangi ülkede konut fiyatları ne kadar arttı Haberi

Hangi ülkede konut fiyatları ne kadar arttı

CNNMoney sitesi, küresel emlak sektörünün en önemli şirketlerinden Knight Frank'ın Küresel Konut Fiyatları Endeksi'ni yayımladı. Endekste geçen yıldan bu yıla konut fiyatlarının dünyada nasıl değiştiğini gösteriyor.


Knight Frank endeksine göre, bu süreçte en fazla konut fiyatı artışı yüzde 18,6'lık yükselişle Türkiye'de yaşandı. Türkiye'den sonra en fazla konut fiyatı artışının yaşandığı ülke ise İrlanda oldu.


İrlanda'da bir yıl konut fiyatları yüzde 16,8 artış gösterdi. İrlanda'dan sonraki ülke ise yüzde 11'lik artışla Estonya oldu.


EN FAZLA DÜŞÜŞ

Dünyada bir yıl konut fiyatlarının en fazla düştüğü ülke ise yüzde 15,5'lik düşüşle Ukrayna oldu. Ukrayna'yı yüzde 6,4'lük düşüşle Çin...