05 / 05 / 2024

hatalı ekspertiz raporuna itiraz

hatalı ekspertiz raporuna itiraz

Konut kredisine başvuruda bulunan kimselerin sıklıkla karşılaştıkları sorunlar arasında "Hatalı ekspertiz raporu" bulunuyor. Hatalı ekspertiz raporuna karşı, dava açılabiliyor. İşte ekspertiz raporu ile ilgili bilgiler...

Konuta ek vergi gelecek mi? Alım satımlar ekspertiz raporuna bağlanabilir! 

Hükümet, konut sektörü ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gayrimenkul iktisatçısı Ahmet Büyükdüman, konutta yeni verginin gündemde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Yeni Gimat GYO'nun kira ekspertiz değeri 15 milyon TL oldu!

Yeni Gimat GYO'nun portföyünde bulunan Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değerleme raporuna göre 2020 yılı için aylık kira ekspertiz değerleri sırasıyla KDV Hariç 15 milyon 14 bin 286 TL ve 500 bin TL olarak tespit edildi.

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse itiraz edilebiliyor. İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi? İşte, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olmak isteyenlerin banka başvurusunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ev kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Ekspertiz başvurusu nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin, kredi kullanmak istediği evin değerinin tespiti için ekspertiz raporu almaları gerekiyor. Peki, ekspertiz başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Konut kredisi ekspertiz süresi!

Satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özelliklerine göre değerinin belirlenmesi işlemi ekspertiz ile yapılıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz süresi ne kadardır? İşte konut kredisi ekspertiz geçerlilik süresi..

Konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

hatalı ekspertiz raporuna itiraz Haberi

hatalı ekspertiz raporuna itiraz

Hatalı ekspertiz raporu!

Konut kredilerinde kredi kullanıcısına çıkacak kredi miktarı ekspertiz raporu göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor. Ekspertiz raporu, uzman bir kişi tarafından, gayrimenkulün incelenmesi sonucu hazırlanıyor.


Ekspertiz raporu hazırlanırken bazı kıstaslar göz önünde bulunduruluyor. Söz konusu kıstaslar şu şekilde sıralanıyor:


*Gayrimenkulün açık adresi

*Gayrimenkulün lokasyonu

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Gayrimenkulün alanı

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı


Yukarıda belirtilen kıstasların incelenmesi sonucunda, daireye bir değer biçiliyor. Bilindiği üzere gayrimenkulün yüzde yüzüne kredi çıkmıyor. Bu nedenle belirlenen bu değerin yüzde 75'ine banka kredi veriyor.


Yanlış ekspertiz raporu

Kredi kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri olan yanlış ekspertiz raporu nun düzenlenmesi neticesinde, buna bağlı olarak konut kredisi daha az çıkabiliyor.


Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için, bankaya ve ekspertiz şirketine dava açılabiliyor. Dava sonucunda, mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yaparak, evin değerini belirliyor. 


Ekspertiz nedir?