03 / 05 / 2024

Hatay Milletvekili Birol Ertem

Hatay Milletvekili Birol Ertem

Hatay'da yapımı devam eden Menzelet, Reyhanlı, Tahtaköprü ve Kılavuzlu Barajlarının yapımına ilişkin sorunları Hatay Milletvekili Birol Ertem meclis gündemine taşıdı. Ertem sorularını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya iletti.

Deprem bölgesi için 'mücbir sebep' çağrısı!

Deprem bölgesindeki mücbir sebep hali süresinin yetersiz olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Kara, "Birkaç aylık uzatmaların yetersiz kalacağını her fırsatta söyledik. Bunu yetkililer de çok iyi biliyor." Vergi ve SGK borçlarının faizsiz taksitlendirilmesinde istenen teminat şartı kaldırılmalı.

Rezerv alan tartışması tam gaz: Riskli yapı ilan edilen binalardaki vatandaşlar zarara uğruyor!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, rezerv alan ve riskli yapı ilanı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşların mağduriyetlerine değindi. İşte ayrıntılar...

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Hatay'daki kalıcı konutlar Aralık'ta teslim edilecek!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı son dakika açıklamasında Hatay'da inşa edilen kalıcı konutların Aralık ayında sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

TOKİ'nin 2002 ile 2022 yılları arasındaki konut projeleri Meclis gündemine taşındı!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TOKİ tarafından yürütülen konut projelerine dair çeşitli verilere ilişkin soru önergesi verdi. İşte o soru önergesinin detayları...

Benzin ve motorin fiyatını 6 TL düşürecek öneri!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, peş peşe zamların ardından benzin ve motorinin litre fiyatını 6 TL kadar düşürecek bir öneride bulundu.

Yabancılar Türkiye'den 5 yılda 127 bin konut aldı!

Yabancılar son 5 yılda Türkiye’den 127 bin konut satın aldı. Yabancı uyruklulara ait konut sayısının 1.5 milyona çıktığını dile getiren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Ülke topraklarının yabancıya satışı Osmanlı’nın yıkılış nedenlerinden biri” diye konuştu.

Milletvekillerinden Amanos Tüneli Projesi'ne destek!

İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'dan destek geldi.

Hatay Samandağ Devlet Hastanesi bu yıl açılacak!

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yapımı devam eden Samandağ Devlet Hastanesi’nin 2019 yılı içerisinde tamamlanacağı müjdeledi.

Hatay'daki meclis binasının son hali mecliste!

Hatay ilinde bulunan meclis binasının son hali meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı binanın son durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı...

Künefeci yapılan tarihi meclis, müzeye dönüştürülecek!

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı açıklamada birkaç sene önce künefeciye dönüştürülen Hatay Cumhuriyeti Meclis binasının kamulaştırılarak 'Kurtuluş Müzesi' yapılacağını söyledi.

Dörtyol-Hassa Projesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Dörtyol-Hassa Projesi'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sorularını Bakan Turhan'a sordu...

Hatay Milletvekili Birol Ertem Haberi

Hatay Milletvekili Birol Ertem


Hatay'da yapımı devam eden Menzelet, Reyhanlı, Tahtaköprü ve Kılavuzlu Barajlarının yapımına ilişkin sorunları Hatay Milletvekili Birol Ertem meclis gündemine taşıdı.


Ertem, hazırladığı önergedeki soruların Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.


18 yıl önce başlayan barajların hala bitirilmediğini belirten Ertem önergede; Menzelet Projesi, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay iller içerisinde toplam 1.060.910 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak, ayrıca 72.000 dekar tarım arazisini taşkınlardan koruyacak ve toplamda yılda 329 milyon TL gelir ile 126 bin kişi civarında bir istihdam artışı sağlayacak önemli bir projedir. 18 yıl önce başlamıştır.


Reyhanlı Barajı ise yeni bir proje olup 28 bin dekar üzerinde Kumlu ve Reyhanlı ilçelerimizin en verimli arazilerinin çevresinin yükseltilmesi ile yapılmakta olan bir dolgu baraj projesidir.


Hatay ilinde çiftçilerimizin...