27 / 04 / 2024

Hatay Samandağ Konutları ihale

Hatay Samandağ Konutları ihale

Samandağ Belediyesi tarafından Vakıflı yolu Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde yapılacak olan toplu konutların ihalesi yapıldı.

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?

Depremde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'daki orta hasarlı konutların yıkımına karar verildi. Peki neden güçlendirme yapılmıyor, neden direkt yıkım kararı veriliyor?

Hatay'daki deprem konutları için zemin sorunu iddiası! Yanlış yere mi yapılıyor?

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde en çok hasar alan bölgelerden biri de Hatay oldu. Hatay'da hayata geçirilecek deprem konutlarında her 100 konuttan sadece 3,7'si tamamlanması dikkatleri üzerine çekti. Hatay'da deprem konutları yanlış yere mi yapılıyor? İşte ayrıntılar...

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.

Emlak Konut GYO, Hatay Antakya 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap ve 4.Etap deprem konutları için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO'dan Emlak Konut GYO, Hatay Antakya 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap ve 4.Etap deprem konutları için sözleşme imzalandı. İşte ayrıntılar...

Hatay Dikmece TOKİ konutları için zeytinlik arazilerine acele kamulaştırma kararı! Halk direniyor!

Depremin ardından inşa edilmesi planlanan TOKİ konutları için, Hatay‘ın Dikmece bölgesinde bulunan zeytinlikler ve tarım arazilerine ‘acele kamulaştırma’ kararı verildi fakat halk bu duruma direniyor.

Deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Hatay'da 33 noktada deprem konutlarının inşaat çalışmaları devam ederken konutların yıl sonunda 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Hatay Samandağ'daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

Hatay Samandağ'da çarşı alanının büyük bir kısmının, yeni yasa çıkmadan rezerv alan ilan edildiği iddiası gündeme geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Hataylı depremzedeler yeni yıla yeni konutlarında girecek!

TOKİ, 6 Şubat deprem felaketinde en ağır hasarı alan Hatay’da depremzedeleri yeni konutlarına kavuşturmak için gece-gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Hızlı bir şekilde yükselen evlerden 40 bin tanesi yeni yılda Hataylılara teslim edileceği belirtildi.

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Japonya’da Türk iş insanı Murat Enşici’nin başkanı olduğu Kader Birliği Derneği (GOEN) Hatay’da Çaycuma Belediyesi tarafından hayata geçirilen deprem konutlarından birinin finansmanını üstlendiğini duyurdu.

Hatay'daki 2 bin 665 deprem konutunun inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da, yapımı devam eden kalıcı konutlar FPV dronla görüntülendi.

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay'da, deprem konutlarının depremzedelere teslimi için sıkı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Hatay Samandağ Konutları ihale Haberi

Hatay Samandağ Konutları ihale


Samandağ Belediyesi tarafından Vakıflı yolu Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde yapılacak olan toplu konutların ihalesi yapıldı. İhaleyi tek firma olarak İstanbul'dan katılan S. Abbas inşaat şirketinin kazandığı ve önümüzdeki günlerde toplu konut inşaatına başlanacağını belirtildi. 


İhale Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Kamacı, encümen üyeleri, Ecz. Adil Nural, Meltem Nural Ahrazoğlu, Kemal Işık İlmettin Kayıkçı, Ferit Gümüş, Güral Tüm, yönetiminde yapıldı. 



Samandağ...