17 / 05 / 2024

hava trafik artışı türkiye

hava trafik artışı türkiye

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa'da günlük ortalama hava trafik artışında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını bildirdi. Türkiye'yi, Ukrayna, Hollanda, Romanya ve Norveç takip ediyor

Trafik sigortasında primler Haziran'da yüzde 3,25 artacak!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortasında Haziran'da yapılacak  azami prim artışını yüzde 3,25 şeklinde duyurdu. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni dönem başladı! 

Sürücüleri yakından ilgilendiren Zorunlu trafik sigortasında mayıs poliçeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) bugün itibarıyla devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre azami yüzde 3 artışla kesilecek.

Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor! Fiyatlar değişiyor mu?

Trafik sigortalarında yeni dönem başladığı kaydedildi. Buna göre ödenecek primler artık maliyet endeksine göre belirlenmiş olacak. İşte konuya dair merak edilenler.

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), şubat ayı için trafik sigortasındaki prim artış oranını yüzde 10 olarak belirledi. İşte haberin detayları...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yeni pisti iniş, eski pisti kalkış için kullanacağız" dedi.

Zorunlu trafik sigortası aylık artış oranları açıklandı...

Zorunlu trafik sigortası aylık azami prim yükseliş oranı, 2024 senesinin ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak kaydedildi. Bu oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak yapılıyorudu. İşte haberin detayları...

Konut satışlarına da ekspertiz raporu şart!

Konut fiyatları ile kira fiyatlarında yaşanan artışlara çözüm önerileri gelmeye devam ediyor. CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş da konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Meteorolojiden uyarı: Soğuk hava dalgası geliyor, 7 Kasım tarihine dikkat!

Meteoroloji son dakikada yeni bir hava uyarısı yayınladı ve bu uyarı ile ilgili iller tarafından detaylar paylaşıldı. Ülke genelinde etkili olması beklenen bu soğuk hava dalgası için belirli bir tarih verildi. Kar yağışı ne zaman başlayacak sorusu artık yanıt buldu ve sadece birkaç gün kaldı.

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Trafik sigortasında son dönemde yaşanan fiyat artışları sürücülere maddi açıdan zarara uğratıyor. Sigortacılık sektörü ise mevcut fiyatlandırmayı maliyetleri karşılamakta yetersiz görüyor ve bu sebeple bazı araçlara sigorta teklif etmekten kaçınıyor. 

DHMİ 11 asistan ve 61 stajyer hava trafik kontrolörü alıyor! Başvurular başladı! KPSS'den 70 puan alanlara müjde! 

DHMİ Genel Müdürlüğünün taşra birimlerinde görevlendirilmek amacıyla 11 asistan ile 61 stajyer hava trafik kontrolörü alımı yapılacak. Başvurular resmen başladı. İşte detaylar...

Türk Hava Yolları (THY) ağustosta 8,7 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), Ağustos ayında 8,7 milyon yolcu taşıyarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış kaydetti. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, dış hatlarda doluluk oranı yüzde 85,4 iken iç hatlarda yüzde 92,7 olarak gerçekleşti. İşte detaylar....

Hava yolunda 2025 yılı hedefi 229 milyon 383 bin yolcu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 2022 yılında 182 milyonu geçen hava yolu yolcu sayısının, 2025 yılında yüzde 25,8 artış göstererek, 229 milyon 383 bine çıkmasını hedefliyor. 

hava trafik artışı türkiye Haberi

hava trafik artışı türkiye


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa'da günlük ortalama hava trafik artışında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını bildirdi. 


Bakan Elvan, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL- European Organisation for the Safety of Air Navigation) Performans Değerlendirme Komisyonu, her yıl yayımladığı raporlarda, üye ülkelerin sivil havacılık faaliyetlerine ilişkin performanslarını mercek altına aldığını söyledi. 


Söz konusu raporun "Trafik Artışı" ile ilgili bölümünde, 2013'te Avrupa'da günlük ortalama trafik artışında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığı belirten Elvan, "2013'te trafik artışının en fazla olduğu Türkiye'yi, Ukrayna, Hollanda, Romanya ve Norveç takip ediyor. Raporda, Türkiye'deki trafik artışının temel olarak yeni uluslararası seferler ve iç hat trafiği kaynaklı olduğu ifade ediliyor" diye konuştu. 


Trafik kontrolörlerinin verimliliğinde yüzde 11.1 artış  


Raporun Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcılarının mali etkinlik temel performans...