16 / 05 / 2024

Havayı kirleten işletmelere ceza

Havayı kirleten işletmelere ceza

Havayı kirleten işletmelere 11 milyon lira ceza geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl, hava kalitesini düşüren 527 işletmeye 11 milyon 38 bin lira ceza kesti...

Bakan Kacır'dan işletmelere can suyu olacak destek! Ödemeler bugünden itibaren başlıyor!

KOBİ'lerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi kapsamında yaklaşık 4 Milyar TL tutarındaki yeni finansman deprem bölgesindeki işletmelere bugün aktarılmaya başlandı. 

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uyguladı.

KOBİ ve işletmelere müjde! 3 ay geri ödemesiz kredi verilecek!

KOBİ ve işletmelere Şekerbank tarafından ticari faaliyetleri için 3 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere bu yıl için 1000 lira katılım desteği sağlanacağı belirtildi.

KOSGEB'in deprem desteğine 2 haftada 718 başvuru geldi! Ödeme tarihi önümüzdeki hafta belli oluyor

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, depremden etkilenen 11 ilde bulunan işletmelere yönelik başlatılan 450 milyon dolarlık deprem destek paketine, Diyarbakır’dan 2 haftada 718 başvuru yapıldığını açıkladı.

KOSGEB'ten deprem bölgesindeki işletmelere müjde! 450 milyon dolarlık kaynak dağıtılacak!

KOSGEB, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, hedeflerinin depremlerden etkilenen yerlerdeki 100 bin esnafa destek sağlamak olduğu belirtildi.

ING’den KOBİ’lere dev kamyanya! Nakit ihtiyacı olan şahıs işletmelere düşük faizli, masrafsız kredi!

ING Türkiye, şahıs işletmelerine yönelik yepyeni bir kampanyaya başladığını duyurdu. Banka, nakit ihtiyaçları için küçük ve orta ölçekli işletmelere avantajlı faiz oranlarıyla 60 aya kadar vadeli kredi imkanı sunuyor.

Bakan İbrahim Yumaklı'dan son dakika açıklaması: 81 ilde eşzamanlı olarak denetimler başlayacak! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı katıldığı bir TV canlı yayında gündemle ilgili değerlendirmeler yaparak  Yarından itibaren bakkal, kasap, şarküteri gibi işletmelere 81 ilde eşzamanlı olarak denetimlerin başlayacağını açıkladı.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

KOSGEB'den geri ödemesiz hibe başladı! 750 bin TL hangi programa göre alınacak?

KOSGEB, heyecan verici bir haberle gündeme geldi ve yeni bir girişimcilik destek programını duyurdu! Bu sefer, afet bölgelerinde faaliyet gösteren ve belirli şartları taşıyan işletmelere büyük bir jest yapılarak 750 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlanacak.

KOSGEB, Deprem Bölgesinde Faaliyet Gösteren İşletmelere Özel Girişimcilik Desteği Sunuyor!

KOSGEB, girişimcilere destek sağlama çabalarını sürdürerek yeni bir girişimcilik desteği programının duyurusunu gerçekleştirdi. Detaylar ise şu şekildedir...

İş Bankası 18 yaş üzerine kredi veriyor! Bu şartları taşıyorsanız 50 bin TL'ye kadar alabilirsiniz!

İş Bankası faiz oranı, ödeme planı ve kredi limitleriyle ihtiyaca uygun kredi seçenekleri sunuyor. Son zamanlarda, işletmelerin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği biliniyor. Bu dönem göz önüne alındığı durumda İş Bankası da işletmelere destek oluyor. Bu amaçla bazı kredi kampanyaları kamuoyuna

Küçük ve orta işletmelere nefes aldıran destek! 20 bin TL tasarruf edeceksiniz

Türkiye'de meydana gelen ekonomik zorluklardan en çok etkilenen kesimlerden biri de şüphesiz küçük ve orta sınıf esnaf. Devlet, işletmelere türlü destek, katkı ve teşvikler sunarken, personel çalıştıran işletmelere de çalışan başına 20 bin TL ekonomi sağlama olanağı sunuluyor

Havayı kirleten işletmelere ceza Haberi

Havayı kirleten işletmelere ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl, hava kalitesini düşüren 527 işletmeye 11 milyon 38 bin lira ceza kesti.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, seyyar laboratuvarlarla hava kalitesi ölçümü yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl 11 bin 542 denetim gerçekleştirdi.


Denetimlerde, 527 tesise, Çevre Kanunu'na uyulmadığı gerekçesiyle 11 milyon 38 bin lira ceza uygulandı.


Bakanlık, egzoz denetimlerini de sıklaştırdı. Önceki yıl 894 denetimle 16 bin 332 aracı kontrol eden Bakanlık, değerleri aşan araçların sahiplerine toplam 1 milyon 237 bin lira ceza kesti.


Geçen yıl ise bin 480 denetimle 32 bin 534 araç kontrol edildi. Egzoz değerlerine uymayan bin 570 aracın sahibine 1 milyon 374 bin lira idari para cezası...