13 / 05 / 2024

Hayri İnönü chp

Hayri İnönü chp

Hayri İnönü, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Şişli Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki CHP Şişli Belediye Başkan adayı Hayri İnönü kimdir? İşte Hayri İnönü'nün biyografisi...

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Merkez Bankası'nın konut fiyatları ve kiralar düşüyor' açıklamasına değindi ve şehir şehir gezip bakıldığında böyle olmayacağını vurguladı. İşte Günaydın'ın o açıklaması...

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Mehmet Özhaseki’ye fahiş kira artışlarını sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yurttaşların son dönemlerde en çok şikayetçi olduğu konu olan ve gündemden düşmeyen kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 

Kira krizi Meclis'e gidiyor: CHP'den şehirlerde yerleşik yaşayanların kira fiyatlarından etkilenmemeleri için öneriler!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülke genelindeki yüksek kira bedellerine dikkat çekerek, konuyu Meclis'e taşıdıklarını belirtti. İşte Özel'in konuyla ilgili açıklaması... 

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

CHP Gençlik Kolları, 'Demokrasi Bileti' ile üniversite öğrencilerinin oy kullanmasını sağlıyor!

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci tur sonucunda bir kazanan çıkmaması üzerine seçimler ikinci tura kaldı. Üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesini sağlamak amacıyla CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Killik, 'Demokrasi Bileti' adı altında bir girişim başlattıklarını d

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

Hayri İnönü chp Haberi

Hayri İnönü chp

Hayri İnönü kimdir?

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, belediye başkan adayları belirlendi. 


CHP'nin 2014 yerel seçim listesine göre Şişli Belediye Başkan adayı Hayri İnönü oldu. Peki Hayri İnönü kimdir?


Hayri İnönü biyografi..

Hasan Hayri İnönü, 4 Mayıs 1954 İstanbul'da doğmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunudur. Annesi Engin İnönü, babasının adı Ömer İnönü’dür. Eren adında bir kardeşi vardır. Sosyal Demokrasi Partisi'nin (SODEP) kurucu üyesi ve ilk genel başkanı Erdal İnönü de amcası olur. 

İstanbul Maçka İlkokulundan mezun oldu. İstanbul Alman Lisesini bitirdi. Almanya’da Mannheim Üniversitesi İşletme fakültesinden mezun olduktan sonra, Harvard Üniversitesi Yatırım Değerlendirilmesi Sertifika Programını bitirdi. Ardından Almanya'da Frankfurt merkezli Almanya’nın en büyük sanayi holdinglerinden “Metallgeselschaft AG” şirketinde çalışmaya başladı.


Daha sonra...