04 / 05 / 2024

Hazine arazisindeki kaçak bina yıkıldı

Hazine arazisindeki kaçak bina yıkıldı

Kocaeli Kuruçeşme Hatipköy'de hazine arazisine kaçak olarak yapılan bir yapı, İzmit Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Kaçak yapının, 775 sayılı Gecekondu Yasasının 18. maddesine istinaden yıkıldığı öğrenildi.

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Hazine arazisine yaptığı kaçak inşaatı kendi yıkmak zorunda kaldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde hazine arazisine kaçak konut inşa eden kişiye Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri engel oldu. İnşaatı yine sahibi yıkmak zorunda kaldı.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Beykoz'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

İstanbul'a bağlı Göksu Mahallesi'nde hazine arazisi üzerine inşa edilen kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Şile'de kaçak konteynerle mücadele devam ediyor!

İstanbul'un Şile ilçesinde hazine arazilerine kurulan kaçak konteyner ve prefabrik evlerin sökümü devam ediyor. 

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

Çatalca'da 8 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca'da Hazine arazisi üzerinde ve imara aykırı olarak yapılan 8 kaçak yapı yıkıldı. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "Çatalca'da hiçbir şekilde kaçak yapı yaptırmayacağız" dedi.

Silivri Çayırdere Mahallesi'nde 2 kaçak yapı yıkıldı!

Çayırdere Mahallesinde hazine arazisine inşa edildiği belirlenen 2 kaçak yapı, Silivri Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Çatalca'daki 19 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca Belediyesi ekiplerinin çalışmalarının ardından, Hazine arazilerinin üzerinde imara aykırı şekilde inşa edilen 19 kaçak yapı yıkıldı.

Şile'de 40 kaçak yapının yıkımına başlandı!

İstanbul Şile'de, kamuya ait hazine taşınmazları üzerine inşa edilen 40 kaçak yapının yıkımına başlandı.

Silivri'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Silivri Belediyesine bağlı ekipler, Silivri'de hazine ve tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıkıyor.

Volkan Yılmaz: Kaçak yapıların hepsi tek tek yıkılacak!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak uzun zamandır kaçakla mücadelede, hiç hakkı olmadığı halde, özellikle orman arazilerine, tarım arazilerine ve hazine arazilerine kaçak yapılar inşa etmeleri noktasında çok ciddi bir mücadele veriyoruz" dedi.

Hazine arazisindeki kaçak bina yıkıldı Haberi

Hazine arazisindeki kaçak bina yıkıldı

Kocaeli Kuruçeşme Hatipköy'de hazine arazisine kaçak olarak yapılan bir yapı, İzmit Belediyesi ekiplerince yıkıldı. 


Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Hatipköy Mahallesi'nde imar planlarında orta öğretim tesis alanı olarak ayrılan hazineye ait yere Mehmet Çırak tarafından kaçak yapı yapıldı. 


İzmit Belediyesi, kaçak yapıyla ilgili olarak 775 sayılı Gecekondu Yasasının 18.maddesine istinaden işlem başlattı. Gerekli kanuni prosedürlerin ardından söz konusu yapı iş makinası yardımıyla yıkıldı. 


Belediye yetkilileri, vatandaşlan kaçak yapı yapmamaları konusunda uyardılar. 


Kocaeli Bizim Yaka


Haber Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İzmit Belediyesi, kaçak yapılara göz açtırmıyor. Kuruçeşme Hatipköy’de hazine arazisine kaçak olarak yapılan bir yapı, İzmit Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Hatipköy Mahallesi’nde imar planlarında orta öğretim tesis alanı olarak ayrılan hazineye ait yere Mehmet Çırak...