30 / 06 / 2024

haziran dönemi işsizlik oranı

haziran dönemi işsizlik oranı

Haziran döneminde işsizlik oranı 2001 yılından bu yana en düşük seviye olan yüzde 8’e geriledi. Mevsimsel etkiyle gerileyen işsizlik yavaşlamayla yükselişe geçebilir

Haziran ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İşsizlik ödeneğinden yararlanan vatandaşlar  hesaplarına ödemelerinden yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, İşsizlik ödeneği ne zaman yatar? Haziran ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

Emekli Temmuz zammı 2024! SSK, BağKur emeklisi için rakamlar geldi! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 

Ocak-Haziran dönemi için emekli zammı yüzde 49,25, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL şeklinde açıklandı. Temmuz ayında 2 düzenleme daha yapılacak. Emekliye zam oranı belirlenecek ve taban aylıklar yükselecek. Milyonların merak ettiği hesaplar tek tek yapıldı.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

AUZEF sınav takvimi artık açıklandı!  İşte 2023 sonbahar dönemi vize, bitirme, telafi ve tek ders sınavları tarihleri

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrencilerin merakla beklediği güz dönemi sınav takvimini resmi internet sayfasında duyurdu. AUZEF sınavları, her ders için 20 sorunun yer aldığı çoktan seçmeli test formatında gerçekleşecek. Peki sınav tarihleri ne zaman?

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Benzinli altın dönemi başlayacak diyen Hatice Kolçak gram altın için rakam verdi! Bu rakama dikkat!

Ünlü analist Hatice Kolçak Merkez Bankası faiz kararının ardından düşüşe geçen altın fiyatlarıyla ilgili 'Benzinli altın dönemi başlayacak' diyerek gram altın için rakam verdi. Bu rakama dikkat...

TÜİK açıkladı; işsizlik yüzde 9,6'ya yükseldi! 3 milyon 337 bin kişi işsiz...

TÜİK, haziran ayına dair işgücü istatistiklerini paylaştı. Verilere göre haziran ayında işsizlik oranı yüzde 9,6'ya çıktı. Toplam işsiz sayısı 3 milyon 337 bin oldu.

İşsizlik yüzde 10'un altına düştü! Mayıs'ta istihdam 63 bin kişi arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, işsizlik yüzde 10'un altına düştü. İşte o rakamlar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti.

haziran dönemi işsizlik oranı Haberi

haziran dönemi işsizlik oranı

Türkiye’de bu yılın haziran döneminde işsizlik oranı, geçen yılın aynı dönemine göre 1.2 puan azalarak yüzde 8 oldu. Bu rakam 2001 yılından bu yana görülen en düşük işsizlik rakamı oldu. Yüzde 8 işsizlik, Türkiye İstatistik Kurumu’nun aylık seriye geçtiği 2005 yılından bu yana da görülen en düşük oran.


Bu gerilemede mevsimsel faktörlerin etkili olduğuna dikkat çekilerek, ekonomik aktivitede yavaşlama ve Avrupa’da devam eden kriz nedeniyle önümüzdeki dönemde istihdam piyasası üzerindeki risklerin sürdüğü belirtiliyor.

Haziranda kentsel alanlarda işsizlik 2011 yılının aynı dönemine göre 1.6 puan azalarak yüzde 10, kırsal yerlerde ise 0.6 puan gerileyerek yüzde 4.3 olarak belirlendi. TÜİK verilerine göre, geçen yılın aziran döneminde 2 milyon 537 bin kişi olan işsiz sayısı, 2012’nin aynı döneminde 2 milyon 226 bin kişiye geriledi....