23 / 11 / 2024

hisseli tarla tapu

hisseli tarla tapu

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda babasından kalma 34 dönüm hisseli tarlası olduğunu belirten okuyucu, 14 dönüm için kendine ait şahsi tapu çıkartıp çıkartamayacağını sordu.

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O hakkınız ortadan kalkacak...

Tapu sistemi, genellikle iki tür tapu içeriyor. Bunlar mülkiyeti tek bir kişiye ait olan müstakil tapular ve birden fazla kişiye ait olan hisseli tapular. Hisseli tapular, özel kurallara sahip olduğu için tapu sahiplerinin dikkatli olması gerekmektedir.

Arazi, arsa ve kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden tarla, arsa veya kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Kentsel dönüşüme 'Hisseli tapu' engeli! Konutların çoğunun birden fazla sahibi var!

İstanbul'da kentsel dönüşüm bölgelerinde evlerin çoğunun 'hisseli tapu' olduğu ortaya çıktı. Bu da kentsel dönüşümün önündeki en büyük etken olarak görülüyor.

Hisseli arsa, tarla, arazi alınır mı?

Arsa, tarla ve arazi yatırımlarına ilgi gittikçe artıyor. Bu konuda Yatırımcıların kafasını en çok karıştıran konulardan biri de hisseli tapulu arazilerin doğru bir yatırım olup olmadığı. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, hisseli alımları tavsiye etmediğini belirterek bunun nedenlerini de açıkladı.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu, gayrimenkulün birden çok kişi tarafından ortaklaşa sahip olunduğu hallerde kullanılan bir tapu türü olarak bilinir. Peki hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Hisseli tapu sahipleri bu şartları yerine getirmeden aman sakın hissenizi satmayın! Aniden her şeyiniz yok olabilir...

Hisseli tapu sahibi olan kişilerin gayrimenkul alış ve satışlarında dikkat etmesi gereken bazı önemli unsurlar bulunuyor. İşte dikkat edilmesi gereken durumlar...

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O işlemi yapmazsanız başınız derde girecek! 

Gayrimenkul satışlarında  hisseli tapu sahibi olunanların dikkat etmesi gereken önemli maddeler bulunuyor. Bu noktaları göz ardı edenlerin ise başı derde giriyor. İşte hisseli tapuda dikkat edilmesi gerekenler...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

hisseli tarla tapu Haberi

hisseli tarla tapu

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda babasından kalma 34 dönüm hisseli tarlası olduğunu belirten okuyucu, 14 dönümünün kendisine ait olduğunu ve geri kalan 20 dönümün 4 kardeşe 5'er dönüm hisse paylı olduğunu söyledi. 14 dönüm için kendine ait şahsi tapu çıkartıp çıkartamayacağını soran okuyucu, bunun yolunu yordamını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Ortak mülkiyette ortaklık payları metrekare şeklinde hesaplanmaz, hisseler yüzde şeklinde paylaştırılır. Her ortağın kesirli şekilde payları belirlenir. Fakat bunun haricinde bir hesaplama gerçekleştirerek hissenin kaç metrekareye tekabül ettiğine bakıldığında, evet bir metrekare hesabı oluşur ancak hukuken yüzde üzerinden paylar hesaplanarak belirlenir. Örneğin 1.000 metrekare büyüklüğündeki bir arazi, yarı yarıya iki kişinin malı ise bunlar 500’er metrekare şeklinde belirtilmez, 1/2, 1/2 hissedar diye belirtilir. Çünkü paylar eşit bölünmemiş...