02 / 05 / 2024

hızlı trenle yük taşınacakmı

hızlı trenle yük taşınacakmı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bursa YTH projesinde bir ilke imza atacaklarını söyledi. Lütfi Elvan, yapımı süren Ankara-Eskişehir-İstanbul Hızlı Tren Hattı’nda yolcunun yanında yük de taşınacağını söyledi...

Türkiye'nin ilk beş yıldızlı oteli yıkılıyor...

Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli Çınar Otel, yıkılma ile  karşı karşıya kalmış durumda. Yapıldığı sene 16 milyon liraya mal olan otelden yolu geçenler anılarını anlattılar. İşte haberin detayları...

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Malatya-Sivas hızlı tren seferleri resmen başladı! Malatya-Ankara arası 6,5 saate düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Malatya'yı hızlı trenle entegre biçimde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak.

Dolarda dananın kuyruğu koptu, asıl büyük bomba şimdi! Acilen gelin bakın

Dolardan dananın kuyruğu bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından koptu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerin ardından dolarda hızlı bir yükseliş meydana geldi. Ancak dolarda asıl yükselişin bu hafta içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Gayrimenkulde müzayede ve arabuluculuk hızlı büyüyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Türkiye'deki ilk franchise veren marka unvanına sahip ve en büyük emlakçı konumunda olan TURYAP'ın yönetim kurulu başkanı M. Onur Sarıbay'ın sektörle ve TURYAP'la ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

En büyük ikinci DeFi hırsızlığı: 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi!

Ethereum ve Solana blokzincirlerini birbirlerine bağlayan Wormhole prokotolünde siber saldırı gerçekleştirildi. En büyük ikinci DeFi hırsızlığı olarak belirtilen olayda 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi.

İngiltere'de inşaat sektörü Kasım'da son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de inşaat sektörü, Kasım ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesinde sona gelindi!

Merakla beklenen Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesiyle ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz." dedi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

Türkiye'nin en hızlı büyüyeni Gintek İnşaat oldu!

TOBB, Türkiye'nin 2016-2018 yıllarında en hızlı büyüyen 100 şirketini belirledi. Listede ilk sırada yüzde 4 bin 357 büyüme yaşayan Gintek İnşaat aldı. İkinci sırada yüzde 2 bin 723 büyüyen FS Dış Ticaret olurken, Profen Savunma ve Güvenlik Teknolojileri yüzde 2 bin 494 büyümeyle üçüncü sırada oldu.

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

hızlı trenle yük taşınacakmı Haberi

hızlı trenle yük taşınacakmı


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yapımı süren Ankara-Eskişehir-İstanbul Hızlı Tren Hattı’nda yolcunun yanında yük de taşınacağını söyledi. 


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Bakan Elvan, Bursa–Yenişehir Yüksek Hızlı Tren (YTH) hattındaki çalışmalar hakkında Karahıdır Köyü’ndeki şantiyede Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman’dan bilgi aldı. Iğdır Köyü’ndeki tünelde incelemelerde bulunan bakanlar, ardından kahvaltılı toplantıda proje hakkında bilgilendirildi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bursa YTH projesinde bir ilke imza atacaklarını söyledi. Bakan Elvan şunları kaydetti: “Biz sadece yüksek hızlı trenimizle yolcu taşımayacağız, aynı zamanda yük de taşıyacağız. Bu, Bursa için son derece önemli. Ankara-Eskişehir-İstanbul yüksek hızlı treninde sadece yolcu taşınması söz konusu. Ama bu yüksek hızlı trende yolcuya ilave olarak yük taşımacılığı da inşallah Bursa’dan gerçekleşecek. Bursa’nın zaten...