15 / 05 / 2024

Hızlı trenlerle yük taşınacak mı

Hızlı trenlerle yük taşınacak mı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları' ndan ( TCDD ) yapılan yazılı açıklamada, TCDD Genel Müdürlüğü, hızlı trenlerle yük taşınmasının söz konusu olmadığını bildirdi. Açıklamada kaydedilenleri haberimizde bulabilirsiniz...

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi bu yıl ihaleye çıkıyor! İki büyükşehir arası 80 dakikaya iniyor!

Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl ihaleye çıkacağını müjdeledi. İşte Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili detaylar...

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

Türkiye'nin ilk beş yıldızlı oteli yıkılıyor...

Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli Çınar Otel, yıkılma ile  karşı karşıya kalmış durumda. Yapıldığı sene 16 milyon liraya mal olan otelden yolu geçenler anılarını anlattılar. İşte haberin detayları...

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Yüksek Hızlı Trenlerle ile seyahat eden yolcu sayısı 80 milyona ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) ile bugüne kadar 79 milyon 581 bin vatandaşa hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sağladıklarını kaydetti. YHT ile seyahat detayları ve ayrıntıları haberimizde...

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Altın zincirlerini kırdı! Altın Kahini İslam Memiş yeni rekorları peş peşe açıkladı! Elini hızlı tutan kazanacak

Son dakika altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altın zincirlerini kırıp hızla yükselirken  Altın Kahini İslam Memiş yeni rekorları peş peşe açıkladı. Altın almak isteyenler hemen harekete geçin, elini hızlı tutan kazanacak..

Dolarda dananın kuyruğu koptu, asıl büyük bomba şimdi! Acilen gelin bakın

Dolardan dananın kuyruğu bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından koptu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerin ardından dolarda hızlı bir yükseliş meydana geldi. Ancak dolarda asıl yükselişin bu hafta içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Doların hızlı artışındaki büyük risk faktörü ortaya çıktı! Sizin cebinizden çıkacak

Dolarda FED'in faiz artırımı kararı sonrası başlayan yükseliş kurun 16 liraya dayanmasına neden oldu. Dolardaki hızlı yükseliş beraberinde ciddi bir riski de beraberinde getiriyor. Kurdaki her yükseliş nedeniyle oluşan fark ise sizin cebinizden çıkacak.

52 şehir hızlı trene kavuşacak!

Türkiye'de 8 bin 554 kilometrelik demir yolu hattının 2053 yılına kadar tamamlanması ve hızlı trenlerle bağlı il sayısı 8'den 52'ye yükselmesi hedefleniyor!

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..

Gayrimenkulde müzayede ve arabuluculuk hızlı büyüyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde Türkiye'deki ilk franchise veren marka unvanına sahip ve en büyük emlakçı konumunda olan TURYAP'ın yönetim kurulu başkanı M. Onur Sarıbay'ın sektörle ve TURYAP'la ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in o yazısı...

En büyük ikinci DeFi hırsızlığı: 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi!

Ethereum ve Solana blokzincirlerini birbirlerine bağlayan Wormhole prokotolünde siber saldırı gerçekleştirildi. En büyük ikinci DeFi hırsızlığı olarak belirtilen olayda 320 milyon dolarlık kripto saldırısı gerçekleştirildi.

Hızlı trenlerle yük taşınacak mı Haberi

Hızlı trenlerle yük taşınacak mı

TCDD Genel Müdürlüğü, hızlı trenlerle yük taşınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.


TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın organlarında hızlı trenlerle yük taşımacılığı yapılacağına ilişkin haberlerin yer aldığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:


"Hızlı trenlerle yük taşınması söz konusu değildir. Bursa YHT hattında uygun zamanda ve uygun aralıklarla yük trenleri çalıştırılacaktır. Söz konusu hatta yük trenlerinin çalıştırılacağına ilişkin olarak Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'da Bursa'da bir açıklama...