06 / 05 / 2024

hükümet kalkınma planı

hükümet kalkınma planı

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 8 başlıkta 32 eylem planını içeren Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nda, 2016 yılında 18 yeni müzenin açılması ve İstanbul Kültür Merkezi'nin inşaası da yer alıyor.

12’nci Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Türkiye’nin 5 yıllık yol haritası belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12’nci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. 2024-2028 dönemini içeren 12’nci Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşıyor! 12. Kalkınma Planı'yla resmen açıklandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşacak. 

12’nci Kalkınma Planı TBMM’de! 2028’de enflasyon tam bu kadar olacak! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Plana göre 2028’de enflasyonun yüzde 4,7’ye düşeceği öngörüldü.

Buğdayda 'felaket' uyarısı: Tarih verildi hükümet devreye girmişti

Toprak Mahsülleri Ofisi henüz Türkiye'de çiftçinin hasada başladığı buğday fiyatlarını açıklamadı. Öte yandan hükümet yurt dışından buğday ithal edilmesi için ihale açtı ayrıca Ukrayna'nın elindeki buğdayların Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi planı devrede...

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Gaziantep İslahiye Hükümet Konağı hizmete açıldı!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapımı tamamlanan yeni hükümet konağı taşınma işleminin ardından hizmet vermeye başladı.

TOKİ'den Bayburt'a hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren TOKİ, Bayburt Hükümet Konağı ihalesini 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi 3 Mayıs'ta!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren TOKİ, Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi 3 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Hükümet konaklarının yangınla mücadele giderlerini İçişleri Bakanlığı belirleyecek!

İl ve ilçelerdeki Hükümet konaklarının yangınla mücadele giderleri İçişleri Bakanlığı tarafından tespit edilecek..

Ergün Turan, 11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Komisyon Başkanı oldu!

11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Özel İhtisas Komisyonu" toplantısında, Komisyon Başkanlığı'na TOKİ Başkanı Ergün Turan seçildi. 

Hükümet fahiş emlak vergilerine karşı harekete geçti!

Fahiş emlak vergilerine karşı harekete geçen hükümet, fahiş emlak vergilerine savaş açtı. Vatandaşı korumak için değerleme takip sistemi kuruluyor.

Bağcılar Hükümet Konağı'nın inşaatı hızlanacak!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bağcılar Hükümet Konağı inşaatını inceledi. Şantiyedeki görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Vasip Şahin, inşaatın bir an önce bitirilip binanın hizmete sokulması temennisinde de bulundu.

hükümet kalkınma planı Haberi

hükümet kalkınma planı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palas'ta düzenlenen tanıtım toplantısı ile "64. Hükümet Sürdürülebilir Kültürel Kalkınma Eylem Programı"nı açıkladı.


Kültürel Kalkınma Eylem Planının çatısının, 8 ana stratejik alandan oluştuğunu ifade eden Davutoğlu, "Her biri aynı zamanda bir hedeftir ve bu hedeflere atılacak adımlar da ayrı ayrı planlanmış durumdadır. Bu 8 başlığın altında toplam 32 eylem yer alıyor." dedi.


"İstanbul Kültür Merkezi inşa edilecek"

Davutoğlu, "Kültürel Kalkınma Eylem Planı" çerçevesinde, İstanbul'da uluslararası simge olacak büyüklükte ve içerikte İstanbul Kültür Merkezi inşa edeceklerini söyledi. 


"Türkiye Kültür Şehirleri Programı'nın başlatılacak"

Her şehrin Şehir Kültür Yönetim Programı'nın çıkarılacağını ve Türkiye Kültür Şehirleri Programı'nın başlatılacağını belirten Davutoğlu, kültürel alanların canlandırılması hakkında da Ankara'da uluslararası simge olacak büyüklükte ve içerikte Anadolu Kültür Merkezi'nin inşa edileceğini bildirdi.


"18 müze açılacak"

Müzeciliğin teşviki için gerekli düzenlemeleri...