02 / 05 / 2024

Hüsamettin Kaymakçı kentsel dönüşüm

Hüsamettin Kaymakçı kentsel dönüşüm

SMD Yönetim Kurulu Üyelsi Hüsamettin Kaymakçı, "belediyeler yasasının 73. maddesine göre kentsel dönüşüm yapılıyor. Fakat İmar Kanunu'na uygun hale getirilmesi gerekli. Kentsel dönüşümün tasarım yönü çok önemli" diye konuştu.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Deprem, dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı! Kentsel dönüşümde bir yılda neler değişti?

50 binin üzerinde vatandaşın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremleri riskli binaların bir an önce sağlamlaştırılması ihtiyacını yeniden gündeme getirdi. Peki  6 Şubat'taki depremlerden sonra neler değişti? 

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Hüsamettin Elçi tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşümde 50+1 formülü bu hafta Meclis'te!

Hükümet kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Bu kapsamda, AK Parti'nin bu hafta Meclis'e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı yeniden şekillenecek. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hızlı bir kentsel dönüşümü hedefleyen yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Özhaseki, bu projenin İstanbul'u daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

Otomobil fiyatlarında son durum ne? Sıfır kilometrede 400 bin TL’nin altında kaç araç kaldı?

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Deprem sonrası daha güvenli bir ev almak isteyenler araçlarını satmaya başladı. Piyasaya ikinci el araç girişi hızlanınca fiyatlar düşecek" dedi.

İnovatif Emlak Yapı Market İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnovatif Emlak Yapı Market İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de  Hüsamettin Gümüş tarafından kuruldu.

Arenlife İnşaat Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Arenlife İnşaat Ve Sanayi Anonim Şirketi bugün Emir Ceyhan, Emre Ceyhan, Hüsamettin Hatay ve Kandemir Atbakan ortaklığında kuruldu.

Mawla Ali Group Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mawla Ali Group Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Abdul Azız Azızı, Hüsamettin Şahap, Nakıbullah Omarı ve Samıullah Samkanay ortaklığında kuruldu.

Hty Global İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hty Global İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da Hüsamettin Hatay tarafından kuruldu.

Elitler Elektrik İnşaat Metal Kimya Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elitler Elektrik İnşaat Metal Kimya Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Hüsamettin İşler tarafından kuruldu.

Araba fiyatlarında büyük düşüş yaşanacak! Son bir ay!

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın "Döviz kurunun da gerilemesiyle 1 ay sonra ikinci el araba fiyatlarında yüzde 50’lik bir düşüş öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

Hüsamettin Kaymakçı kentsel dönüşüm Haberi

Hüsamettin Kaymakçı kentsel dönüşüm

İzmir Serbest Mimarlar Derneği, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'dan sonra Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu ziyaret etti. SMD Yönetim Kurulu Üyeleri Tamer Aksüt, Hüsamettin Kaymakçı ve Emre Öztürk'ün katıldığı ziyarette, Başkan Selvitopu'na "Mimarların belediyelerde karşılaştığı sorunlar" ve "İzmir'de kentsel dönüşüm" başlığı altında iki rapor sunuldu.


Hüsamettin Kaymakçı, kentsel dönüşümün mahalle mahalle veya ilçenin bütünü gözetilerek yapılması gerektiğini belirtti. Kaymakçı "Kentsel dönüşümün şuandaki tam karşılığı inşaat sektöründeki mükellefin vergi avantajı halidir.  Kentsel dönüşüm eski yerlerin yıkılıp aynı tutumun daha düzenli bir şekilde, daha modern olarak yeniden dizayn edilmesidir. Yani eskinin tam karşıtıdır. Çürük dişlerin temizlenmesi gibi bir durum söz konusu. Devlet teşvik ediyor, vergi muafiyeti gibi bir takım muafiyetlerle depreme dayanıklı bina üretme gibi bir planı var. İyi gibi gözüküyor...