05 / 05 / 2024

icralık gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gerekenler

icralık gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gerekenler

İcralık gayrimenkuller bedelinin yarı fiyatına satılıyor. Günümüzde icralık gayrimenkul satışları inter net üzerinden bile yapılabiliyor. Peki icralık gayrimenkul nasıl alınır? diye merak ediyorsanız cevabı haberimizde...

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Gayrimenkul alırken kazanmanın kuralı açıklandı! İşte o yöntem

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin aklındaki en önemli sorulardan biri de, nereden nasıl bir mülk alınması gerektiği.  İş adamı ve yazar Robert Kiyosaki en önemli kuralın iyi sokaktaki en kötü evi almak olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Noterden gayrimenkul alıp satacaklar aman dikkat! Bunu yapmadan sakın imza atmayın! 

Gayrimenkul alım satımlarında başlayan bu yeni dönemin ardından, dolandırıcılık ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler gündem oldu. Peki noterden gayrimenkul alıp satacaklar nelere dikkat etmeli?

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin kullanacakların bonus bir izin hakkı olarak yol izni de sunuluyor. Yaz tatilinin gelmesiyle pek çok çalışanın yıllık izne ayrılırken bu izni de kullanması büyük fayda sağlayacak. Bu izin sayesinde çalışanların telafi iş yapmalarına gerek yoktur.

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Emre Sülün ve Fırat Kadlan ortaklığında kuruldu.

 Afet bölgesinde kısa çalışmaya geçildi! Maaşları devlet ödeyecek!

Kahramanmaraş depreminin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, İnsanların hayatları kolaylaşsın diye kısa çalışma ödeneği için de çalışmalar devam ediyor.

Altın alırken bunu yapanlar köşeyi jet hızıyla dönüyor! Altın alacaklar köşeyi dönmek için gelin

Altın alımı yapmak isteyen vatandaşlar altın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Altın alımında çok dikkat edilmesi gereken bir detayı sizler için hazırladık.

İyi haber geldi! Vatandaşın icralık borçları siliniyor! Dikkat çeken tarih!

Bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısının gündeminde iç ve dış politikaya dair gelişmeler ele alınacak. Açıklanması beklenen en önemli konu ise dar gelirlilerin icralık borçlarının silinmesi.

icralık gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

icralık gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gerekenler


İcralık gayrimenkul nasıl alınır?

İcralık gayrimenkuller bedelinin yarı fiyatına satılıyor. Günümüzde icralık gayrimenkul satışları internet üzerinden bile yapılabiliyor. İcralık gayrimenkuller piyasa fiyatının çok altına satıldığından birçok insan tarafından tercih ediliyor. İcralık gayrimenkul ihalelerinde gayrimenkulün bedeli ilk artırmada yüzde 60'a, ikinci artırmada da yüzde 40'a kadar düşebiliyor. 


İcralık gayrimenkul nasıl alınır?

İcralık bir gayrimenkulü almak istiyorsanız yapmanız gereken önce bir avukata giderek gayrimenkulün satış dosyasını incelettirmektir. İhaleye konu olmuş gayrimenkulun iskan durumunu, imar vaziyetini ve imar planında alacağı konumu avukat yardımıyla değerlendirmek gerekiyor. 


İcralık gayrimenkul nasıl alınır?

İcralık gayrimenkul ihalelerinde gayrimenkulün azami limitinin üzerine 150 metrekare konutlarda yüzde 18, 150 metrekarenin altında konutlara ise yüzde 1 KDV ödeniyor. Ayrıca tellaliye ve damga resmi eklenerek, ek masrafların hesabını yapmakta izlenecek adımlar arasında yer alıyor.


İcradan alınan gayrimenkulün...