18 / 05 / 2024

İhtiyaçtan kiracı çıkarılması

İhtiyaçtan kiracı çıkarılması

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ancak kanunda yazan haklı gerekçeler olması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, "ihtiyaç" haklı neden olur mu? İhtiyaçtan kiracı çıkarmak mümkün mü?

1942 yılında kiracı hakları! Kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak, kiracı çıkarılmayacak!

1942 yılında, yeni kanuna göre kiracı hakları ve kira fiyatları tekrar düzenlendi. Buna göre, kiracı bildirmediği sürece çıkarılmayacak ve kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak.

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? Kiracı çıkartılır mı?

Tüm kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme bittikten sonra ne yapılması gerektiğidir. Bu konuda birçok söylem gündemde olsa da aslını bilmek gerekir. 1 yıl geçtikten sonra kiracıların evden çıkarılması veya sözleşmenin devam etmesi tartışılan konulardan biridir.

Türk ürünleri için kritik adım! Yüzde 1,5'tan yüzde 10'a yükseltildi

Ticaret Bakanlığı e-ihracatın, genel ihracattaki payının yüzde 10'a çıkarılması hedefiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Türk ürünlerinin ve markalarının dünyaya tanıtılmasında gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? 5 yıl sonra kiracı çıkarılabilir mi?

Kiracılar, kiraladıkları konutla ilgili birtakım sorunlar yaşayabilir. En çok kafa karıştıranda hangi masrafların kiradan düşürülebileceğidir. İşte bu konuda merak edilenler!

Bakan Murat Kurum duyurdu: Depremden etkilenen kiracılara verilen destek artırıldı!

Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerle ilgili yaptığı duyuruda "Ev sahiplerine 5 bin lira kira desteği yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılması yönünde talimat verdi" ifadelerini kullandı. İşte detaylar

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Sosyal konut hamlesinde tanınan kontenjanın tamamlayıcı olması için gençlere beyaz eşyada uzun taksit imkanı tanınması gerektiğini söyleyen BEYPER Başkanı Ali Yıldız, beyaz eşya taksitlerinin 12- 24 aya çıkarılmasını istedi. Peki taksit sayısı artacak mı? Beyaz eşyada taksit sayısı şu an kaç?

Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Tapu belgesi nasıl çıkarılır? Tapu belgesi e-Devletten çıkarılır mı? soruları tapu da işi olan ve tapu belgesi çıkarılması gerekli kılan durumlar bulunmaktadır. Peki Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

İhtiyaçtan kiracı çıkarılması Haberi

İhtiyaçtan kiracı çıkarılması

İhtiyaçtan kiracı çıkarmak mümkün mü?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ancak kanunda yazan haklı gerekçeler olması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor.


Kanun gereğince 10 yıllık kiracılar hariç; mal sahibi kiracısını ancak kanunda belirtilen haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde çıkarabiliyor.


10 yılı dolduran kiracılar herhangi bir gerekçe sunulmadan; yalnız tahliye şartlarına uyulmak kaydıyla çıkarılabiliyor. 


10 yıl doldurmayan kiracıların tahliyesi için aranan nedenler şu şekilde; Gereksinim, Yeniden inşa ,Yeni malikin gereksinimi, İmar.


Peki, ihtiyaçtan kiracı çıkarmak mümkün mü?

Tahliyede haklı nedenlerin başında "gereksinim" bulunuyor. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere...