01 / 05 / 2024

imar durumu için gerekenler

imar durumu için gerekenler

İmar durumu almak için gerekli evraklar ve bir dilekçe ile ilgili belediyeye müracaatta bulunuluyor. Ayrıca, imar durumu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu almak için gerekli evraklar nelerdir?

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin Nazım İmar ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin süreç için olağanüstü gündemle toplandı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

İslam Memiş'ten altının 2023'teki durumu için ilk yorum! 'Elinde nakti olan...'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gelecek yıl yatırımını doğru değerlendirmek isteyenler için, “2023 yılında nakitin çok değerli olacağını da bilmek gerekiyor” uyarısında bulundu.

Mustafa Gültak'tan imar planları için çağrı!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, imar çalışmaları için çağrıda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Askıya çıkan imar planları için yeni düzenleme!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin 3 ay daha uzatılması amaçlanıyor...

İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal edilenler şimdi ne yapacak? İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Muğla Akyaka imar planları için iptal dilekçeleri verildi!

Muğla'da 15 Ekim’de askıya çıkarılan Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun iptal edilmesi için binlerce dilekçe Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Olumsuz cevap gelirse dava açılacak...

Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü yok!

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Fransa'nın Akdeniz'de petrol ve gaz aramak için Lübnan topraklarındaki rolünü güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü olmadığını belirtti...

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

imar durumu için gerekenler Haberi

imar durumu için gerekenler

İmar durumu almak için gerekli evraklar!

İmar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işlenen belgeye imar durum belgesi deniyor.


İmar durumu almak için gerekli evraklar ve bir dilekçe ile ilgili belediyeye müracaatta bulunuluyor. Ayrıca, imar durumu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu almak için gerekli evraklar nelerdir?


İmar durumu almak için gerekli evraklar

Tapu (aslı), Çap (aslı), vekil varsa vekaletname gerekli oluyor. Ancak bu belgeler 

ile arsa sahipleri imar durumunu alabiliyor. 


Ancak arda sahibi olmayanlar bir arsanın imar durumunu öğrenemeyebiliyor. Bunun nedeni ise bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor.


İmar durumu dilekçesi örneği..


............. BELEDİYE BAŞKANLIĞI 

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………/İSTANBUL


…………… ilçesi...