01 / 05 / 2024

İMO Başkanı Dr. Cem Oğuz

İMO Başkanı Dr. Cem Oğuz

İMO Başkanı Dr. Cem Oğuz, Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak yapıların inşaat atıklarının geri dönüşümü sağlanabildiği takdirde taş ve kum ocakları ihtiyacının en aza inebileceğini söyledi.

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  Gaziantep'e yakın olan fay hattının stres yüklendiğine vurgu yaparak ''Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı. 

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, X sosyal medya hesabından, '10 insanın bir evi olmalı ne demek?' diye sordu, vatandaşlar yanıtladı. İşte o yanıtlar...

YÖK Başkanı açıkladı! Yüksek lisans ve doktora burslarına zam yapılacak...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, burs miktarlarının tezli yüksek lisans öğrencileri için 6, doktora öğrencileri için ise 9 bin liraya çıkarılacağını belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Üniversite öğrenciler dikkat! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitime geçiliyor mu? YÖK Başkanı Özvar açıkladı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan'dan itibaren isteyen öğrencilere, devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu.

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu vefat etti!

Kalyon, Kolin, Limak, Cengiz inşaattan sonra en yüksek ekonomik değerde kamu ihalelerini alan Yapı Merkezi’nin Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaşamını yitirdi. 

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber! Üniversiteler açılıyor mu? Son dakika bilgisini YÖK Başkanı verdi!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konuya ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Naci Görür Bingöl’ü uyarmıştı! Belediye başkanı yapı stokunu açıkladı: Eksikler var!

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminden sonra Bingöl- Karlıova depremi için uyarı yapmıştı. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, bu açıklamaların ardından, şehirdeki yapı stoku ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş asgari ücret ve enflasyon açıklaması

Merkez Bankası (MB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş bir asgari ücrete ve enflasyon açıklaması geldi. İşte tüm detaylar...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla yapıldı. Özvar, burada vakıf üniversitelerine de çağrıda bulundu. İşte detaylar!

İMO Başkanı Dr. Cem Oğuz Haberi

İMO Başkanı Dr. Cem Oğuz

İnşaat Mühendisleri Odası (ÎMO) Başkanı Dr. Cem Oğuz, Kentsel Dönüşüm sürecinde Türkiye genelinde 6,5 milyon konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesinin hedeflendiğini belirterek, ortaya çıkacak olan inşaat ve yıkıntı atıklarının çevresel zararlarının azaltılması ve ekonomik açıdan geri dönüşüme kazandırılabileceğini söyledi. İnşaat atıklarının yeniden değerlendirilmeye başlanacağı zaman ülke genelinde yeni taş ve kum ocaklarına da ihtiyaç kalmayacağını hatırlatan Başkan Oğuz, yıkım işlerinde artışlar gözlendiği dikkate alındığında, inşaat sektöründe sürdürülebilir büyümenin sağlanabilmesi için tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. 


BETON VE ÇİMENTO SEKTÖRÜ


 Betonun ve çimentonun fazla üretiminin ve tüketiminin çevresel etkilerinin olmasının kaçınılmaz olduğuna da dikkat çeken Başkan Oğuz, 16-17-18 Nisan tarihlerinde 9'uncusu gerçekleşecek olan Ulusal Beton Kongresi öncesi düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Beton ve çimento sektörü gerek büyük miktarda doğal kaynak ve enerji...