05 / 05 / 2024

İnciraltı planları son durum

İnciraltı planları son durum

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'in yılan hikayesine dönen Balçova İnciraltı planlarının artık yürürlüğe girerek bölgenin sağlık ve termal turizmine açılmasını umut ediyoruz" dedi.

Maslak 1453'ün imar planları 7'nci defa iptal edildi! 

Ali Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesinin imar planları 7'nci kez iptal edildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

Yılan hikayesine dönen İnciraltı yeniden askıda! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın askıya çıkardığı İnciraltı planlarına vatandaşlar ve kentteki bazı ilçe belediyelerinden itirazlar gelmişti. Bakanlık İnciraltı planlarını revize ederek yeniden askıya çıkardı.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

MGM açıkladı: Hafta sonu planları iptal! Öyle bir yağış geliyor ki!

Hafta sonu plan yapan vatandaşlar için MGM açıkladı! Planlar iptal şiddetli yağmurlar geliyor.  Genel Müdürlüğü son zamanlarda bahar yağmurlarının barajlardaki doluluk oranlarını artırdığını belirtirken, aynı zamanda kuvvetli yağışlar konusunda uyarıda bulundu.

Dolar 19 gün sonra tam tamına bu kadar olacak! Ekonomist Selçuk Geçer son noktayı koydu! Planınızı şimdiden yapın!

Ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara planlarını şimdiden yapmaları gerektiğini belirterek doların 19 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı ve son noktayı koydu! İşte doların geleceği o rakam...

Kripto para birimleri emeklilik planlarına dahil edilmeli mi?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen son zamanlarda sık sık gündeme gelen  kripto para birimlerinin emeklilik planlarına dahil edilmek için “çok riskli” bir yatırım olduğunu ve Kongre tarafından ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Fed dolar için yeni planlar peşinde! Doların gücü her şeyi önüne aldı geliyor! Son dakika dolar kuru

Fed Başkanı Jerome Powell dolarda yeni planları olduğunu söyledi. Ekonomiyi sarsmadan enflasyonun tekrar yüzde ikiye çekmek olduğunu açıkladı. Bu sayede doların diğer para birimleri karşısında daha da güçlenmesini amaçlıyor. İşte dolar kurunda son dakika gelişmeleri...

Kültürpark'ın imar planları netleşti!

Kent gündeminde tartışmalar yaratan Kültürpark planlarının son hali kesinleşti. Odaların da görüşü alınarak son şeklinin alınması sağlanan planlarda tescilli yapılar ile korunması önerilen yapılar hariç emsal; 0.05 oldu.

Kanal İstanbul Projesi imar planlarına itiraz için son gün 24 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e son şeklini vererek askıya çıkardığı imar planlarına itiraz süresi 24 Nisan'da sona eriyor. 

İnciraltı planları son durum Haberi

İnciraltı planları son durum

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'in yılan hikayesine dönen Balçova İnciraltı planlarının artık yürürlüğe girerek bölgenin sağlık ve termal turizmine açılmasını umut ediyoruz" dedi.


İzmir'in geleceği açısından sağlık ve termal turizmin önemli bir potansiyel teşkil ettiğini söyleyen Demirtaş, "Bu potansiyelimizi değerlendirebildiğimiz takdirde 12 ay turizm hedeflerimize ulaşabileceğiz. İzmir kent merkezinde sağlık ve termal turizm yatırımların olabileceği yer Balçova termal alan ve İnciraltı Bölgesi" dedi. İnciraltı'nın yürürlükte bir imar planı bulunmadığına dikkat çeken Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ne yazık ki 1990'lı yıllardan beri hem SİT dereceleri ile hem de yapılan planlarla ilgili konularda pek çok kez yargıya taşınan İnciraltı'nın şu an yürürlükte bir imar planı bulunmamaktadır. İmar Planları yürürlüğe girmediği sürece bu şekilde devam edecektir. Bu noktada kaybeden İzmir...