09 / 05 / 2024

İngiliz ekonomisi konut sektörü

İngiliz ekonomisi konut sektörü

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cunliffe, İngiliz ekonomisi için en büyük riskin konut sektörü olduğunu ve asıl riskin konut fiyatlarının insanların gelir artışından hızlı bir şekilde artıyor olması olduğunu duyurdu

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,5 artış kaydettiği bildirildi.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları 11 sene sonra ilk defa geriledi!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax yaptığı açıklamada ülkede ortalama konut fiyatlarının bu yılın mayıs ayında 286 bin 582 sterlin olduğunu duyurdu.

İngiltere'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 5,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının Şubat ayında yıllık bazda yüzde 5,5 arttığı ve ortalama konut fiyatının 288 bin sterline yükseldiği belirtildi.

İngiltere'de konut fiyatlarında sınırlı artış!

İngiliz emlak şirketi Rightmove tarafından yapılan açıklamada İngiltere’de ortalama konut fiyatının Şubat ayında önceki aya göre sadece 14 sterlin artış kaydettiği belirtildi.

İngiltere’de konut kiraları yüzde 4,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de konut kiralarının geçen yılın aralık ayında yıllık bazda yüzde 4,2 artış gösterdiği belirtildi.

İngiliz ekonomisi konut sektörü Haberi

İngiliz ekonomisi konut sektörü

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cunliffe, İngiliz ekonomisi için en büyük riskin konut sektörü olduğunu ve asıl riskin konut fiyatlarının insanların gelir artışından hızlı bir şekilde artıyor olması olduğunu duyurdu


İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, konut sektörünün İngiliz ekonomisi için en büyük riski oluşturduğunu söyledi. 


İngiliz yayın kuruluşu BBC Radio 5'e yaptığı açıklamada Cunliffe, "Konut fiyatlarının insanların gelir artışından daha hızlı artması belirgin bir tehdit. Bu ekonomide borcun büyük oranda artışına yol açıyor" dedi. 


Cunliffe, "Birkaç ay önce İngiliz ekonomisi için en büyük riskin konut sektörü olduğunu düşündüm. Bu risk konut fiyatlarının kendisi ile alakalı değil. Asıl risk konut fiyatlarının insanların gelir artışından hızlı bir şekilde artıyor olması" ifadesini kullandı. 


Dün konut sektörü kuruluşu Nationwide'ın yaptığı açıklamaya göre İngiltere'de konut fiyatları...