05 / 05 / 2024

İngiltere nükleer anlaşması

İngiltere nükleer anlaşması

İngiliz hükümeti, ülkenin güneyindeki Hinkley Burnu'nda kurulması planlanan nükleer santralin inşasına onay verdi.

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki major ekipmanların atölye seviyesi bakım hizmetleri ve bu alandaki yenilikçi çözümlerini arttırmak için Almanya merkezli olan teknoloji firması Schaeffler ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Galatasaray ile Başkent İnşaat sponsorluk anlaşması imzalandı!

Galatasaray Kulübü ile Başkent İnşaat arasında, sponsorluk anlaşması imzalandı. Söz konusu imza töreni RAMS Park'ta gerçekleştirdi.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasının ardından tarım emtialarındaki son durum merak ediliyor. Peki buğday, mısır ve arpa fiyatları düştü mü? İşte 22 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Fransa'dan geri adım! Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliğine çerçeve sağlayan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığını açıkladı.

ABD İran anlaşması petrol krizini nasıl etkileyecek? Kriz derinleşiyor mu?

İran ile P5+1 ülkeleri arasında gerçekleşen nükleer müzakerelerde sona yaklaşılırken, anlaşmanın petrol fiyatlarına olumlu etki edeceği tezinin doğru olmadığı iddia edildi. Anlaşma gerçekleşirse petrol krizinin daha da derinleşeceği ön görülüyor.

Petrol fiyatlarında şok! 3 haftanın en düşük seviyesinde! İşte yeni fiyatlar...

Petrol fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşandı ve Salı günü, geçtiğimiz 3 haftadaki en düşük seviyeyi gördü. Yaşanan bu hızlı düşüşe Rusya tarafından İran nükleer anlaşmasıyla ilgili görüşmelerin en kısa sürede başlamasından taraf olduğuna dikkat çekmesi etki etti.

Merkez Bankası'nın swap anlaşmaları 28 milyar dolara ulaştı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları arasında imzalanan 5 milyar dolarlık swap anlaşması ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın toplam swap anlaşmalarının büyüklüğü 28 milyar dolara ulaştı.

İngiltere nükleer anlaşması Haberi

İngiltere nükleer anlaşması

İngiltere'de 20 yıl sonra inşa edilecek ilk nükleer santrale ilişkin anlaşmanın imza aşaması, geçen Temmuz ayında İngiliz hükümetinin son anda aldığı kararla sonbahara ertelenmişti.


İngiltere İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Greg Clark, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, hükümetin projeye destek vermeden önce planları dikkatlice mercek altına aldığını ve bunun doğru bir uygulama olduğunu belirtti.


Clark, finansmanı Fransa ve Çin tarafından karşılanacak proje hakkında, "Hinkley Point C' önerisini etraflıca gözden geçirmemizin ardından, güvenliği artıracak bir dizi önlemler alırken ayrıca Hinkley'in hükümetin onayı olmadan el değiştiremeyeceğinden emin olacağız." dedi.


Gelecekte, İngiltere'nin kritik alt yapısına yönelik yabancı yatırımlara ilişkin yeni bir yasal çerçevenin uygulanacağını bildiren Clark, "Hinkley'in ardından, İngiliz hükümeti, gelecekte inşa edilecek tüm yeni nükleer projelerde özel bir pay alacak. Böylece, hükümetin onayı...