17 / 05 / 2024

inşaat firması konkordato

inşaat firması konkordato

Kocaelili inşaat firması Karaçavuş İnşaatın konkordato davası yeniden görüldü.

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

İnşaatı tamamlanmayan konutların kredileri ne olur?

Ev sahibi olmak için inşaat firması ile anlaşan sonrasında ise bankadan kredi çeken vatandaşlar, inşaatın durması halinde kredi ödemelerini durdurabiliyor.

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

Güler Işık inşaat firmasıyla mahkemelik oldu!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açtı. 

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

Metsan İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

Yaklaşık 2 sene önce İstanbul'da Nexus projesini hayata geçiren Metsan inşaat'ın konkordato ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta şirketin konkordato süreci tamamlandı ve bankalarla uzlaşma sağlandı. Peki ne oldu? İşte detaylar...

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

Japonya'da son bir yılda 104 inşaat firması battı!

Japonya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle son bir yılda 104 inşaat firması battı!

TACA İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeye imza atan TACA İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

Japonya'da son bir yılda 85 inşaat firması iflas etti!

Koronavirüs nedeniyle ekonomide zor bir yıl geçiren Japonya'da son bir sene içerisinde 85 inşaat firması iflas etti.

inşaat firması konkordato Haberi

inşaat firması konkordato

Kocaeli ve Türkiye genelindeki birçok şirket konkordato başvurusunda bulundu ve başvuru yapmaya devam ediyor.En Kocaeli'den Furkan Çalışkan'ın haberine göre, daha önce konkordato başvurusu verilen ve geçici mühlet kararı alan Karaçavuş İnşaatın konkordato davası yeniden görüldü. Gebze Aliye Ticaret Mahkemesinde görülen dava neticesinde Karaçavuş İnşaat hakkında bir yıl kesin konkordato kararı çıktı.Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yayınlanan ilanda şu ifadelere yer verildi:


“Davacı KARAÇAVUŞ İNŞ NAK.TEM.HİZM.TİC VE SAN.LTD.ŞTİ. (Gebze Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün 29676 nolu sicilinde kayıtlı) (İlyasbey Vergi No: 5070334184) nin mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h) davası nedeniyle; Davacı KARAÇAVUŞ İNŞ NAK.TEM.HİZM.TİC VE SAN.LTD.ŞTİ. (Gebze Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün 29676 nolu sicilinde kayıtlı)(İlyasbey Vergi No: 5070334184) hakkında 15/01/2019 tarihinden başlamak üzere verilen geçici mühlet kararının...