04 / 05 / 2024

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2020

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2020

Eylül 2020'de inşaat malzemesi sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,7 arttı. İnşaat harcamaları ise üçüncü çeyrekte yüzde 30,8 artış yaşadı.

İnşaat malzemeleri sanayi endeksinde yükseliş!

Açıklanan rakamlara göre İMSAD İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi, geleneksel olarak kış aylarında ortaya çıkan yavaşlama etkisinin azalması ve yerel seçim öncesi hareketliliğin etkileriyle de sınırlı ölçüde yükseliş gösterdi.

İMSAD açıkladı! İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi mart ayında 71,27 puana kadar çıktı! 

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Mart 2024 sonuçlarını duyurdu. Bileşik Endeks, şubat ayında bir önceki aya oranla 0,06 puan artış gösterdi ve yaşanan bu artış ile 71,27 puan seviyesine kadar çıktı. 

İnşaat malzemesi ihracatı 29,31 milyar dolar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi 2024 yılı şubat ayı sonuçlarına göre bu yılın Şubat ayında inşaat malzemesi ihracatı miktar olarak 3,62 milyon tona çıkarken, Şubat itibarıyla yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı da 29,31 milyar dolara çıktı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2023 yılında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 8,4 yükseliş gösterdiği açıklandı.

İnşaat malzemesi sanayi 2023 yılını artışla kapattı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi'nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks, aralık ayında bir önceki aya göre 0,11 puanlık artış göstererek 71,35 puana yükseldi. 

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) raporuna göre İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı.

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi kasımda 71,24 puana geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları belli oldu. Bileşik Endeks, kasımda bir önceki aya göre 0,06 puanlık düşüşle 71,24 puana geriledi. 

İnşaat malzemesi ihracatında gerileme!

Merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ekim ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,46 milyar dolara geriledi. Ekim'de Eylül'e göre 184 milyon dolarlık düşüş gösteren ihracat, bir önceki yılın ekim ayına oranla yüzde 0,8 azaldı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

İnşaat Malzemesi Faaliyet Endeksi 145 puana çıktı!

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Ekim 2023 sonuçlarını yayımlandı. Rapora göre, seçimin ardından iki aylık süreçte toparlanma gösteren, eylülde sınırlı ölçüde gerileyen endeks, ekimde de düşüşünü sürdürdü. 

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

Alpün İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alpün İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Alper Ünal tarafından kuruldu.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2020 Haberi

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2020

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından merakla beklenen aylık sektör raporunu yayınladı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan ‘Kasım 2020 Sektör Raporu’nda şu tespitler yer aldı:

İnşaat sektörü 2020 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyrek dönemine göre yüzde 6,4 büyüdü. Covid-19 salgını ile birlikte kamunun sağladığı kredi olanakları ve diğer destekler ile inşaat sektörü yılın üçüncü çeyrek döneminde hızlı bir toparlanma gösterdi. Toparlanma üçüncü çeyrekte büyümeye dönüştü. Böylece önceki son 8 çeyrek dönem boyunca küçülen inşaat sektörü 2 yıllık küçülmeye son vererek 2020 yılının üçüncü çeyrek döneminde büyüme gösterdi. İnşaat sektöründeki büyüme inşaat malzemeleri sanayisini de olumlu etkiledi.

İnşaat harcamaları üçüncü çeyrekte yüzde 30,8 arttı 

2020 yılının üçüncü çeyreğinde inşaat harcamaları cari fiyatlarla geçen yılın aynı çeyreğine...