18 / 05 / 2024

inşaat projelerinde riskler nasıl kontrol edilir

inşaat projelerinde riskler nasıl kontrol edilir

Gerek nüfus artışına bağlı konut ihtiyacı, gerekse kiralama veya değer artışlarından yararlanma amaçlı yatırım aracı olarak öne çıkması inşaat sektörünü büyütmeye devam ediyor.

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

İnşaat sektöründe ithal işçi krizi: 'Amaç işçileri birbirine kırdırmak'!

Türkiye'de inşaat projelerinde çalışacak işçi bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Bu soruna çözüm bulmak isteyen sektör temsilcileri ithal işçi tavsiyesinde bulunurken Dev Yapı-İş'in sert yanıt gecikmedi.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Joe Biden, inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak kararnameyi imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Maryland eyaletine bağlı olan Upper Marlboro’da, federal inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak ve kaliteyi yükseltecek Proje İş Sözleşmeleri isimli kararnameye imza attı. 

Depremzede inşaat mühendisleri Elazığ ve Malatya'daki konutların inşasında rol aldı!

2020 yılının Ocak ayında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremi yaşayan genç inşaat mühendisleri, inşa edilen konut projelerinde istihdam edildi.

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

Mega inşaat projelerinde veri paylaşımı dönemi başlıyor!

İletişim, iş birliği ve dosya takibi için ortak çalışma platformu EDMS Küresel Doküman Yönetim Sistemi, metro projelerinde veri paylaşımı yaparak projelerde büyük kolaylık sağlıyor. 

İnşaat sektöründe yeni trend modüler yapılar!

Modern bir inşaat yöntemi ve teknolojiyle evirilmiş sürdürülebilir ve yenilikçi bir yapım metodu olan modüler Dorçe Prefabrik tarafından yerel ve uluslararası projelerinde başarıyla hayata geçiriliyor. 

Kentsel dönüşüm KDV indirimi hangi inşaat projelerinde geçerli?

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için düğmeye bastı. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde KDV yüzde 1 olacak. Peki indirimli KDV uygulanacak inşaat taahhüt işleri neler? İşte detaylar...

Moskova'yı onlar inşa ediyor: İşte en çok ciroya sahip inşaat şirketleri!

Moskova’da konut projelerinde en yüksek cirosu olan inşaat şirketleri belirlendi. Emlak portalı Cian ile RBC’nın araştırmasına göre, Ocak-Kasım 2020 sürecinde başkentteki inşaat şirketlerinin ciroları bir yıl öncesine göre yüzde 21 arttı ve 859 milyar rubleye (11,5 milyar dolar) ulaştı.

inşaat projelerinde riskler nasıl kontrol edilir Haberi

inşaat projelerinde riskler nasıl kontrol edilir

Gerek nüfus artışına bağlı konut ihtiyacı, gerekse kiralama veya değer artışlarından yararlanma amaçlı yatırım aracı olarak öne çıkması inşaat sektörünü büyütmeye devam ediyor.  Buna kentsel dönüşüm gibi ucu açık bir yeniden yapılanma hamlesi de eklendiğinde karşımıza ülke ekonomisinde lokomotif konuma gelen büyük bir sektör çıkıyor.


Ancak on binlerce kişinin çalışmasıyla üretilen ve pazarlanan yapıların alıcıları da düşünüldüğünde ortaya çıkan bu muazzam ekonomi bir o kadar da risk taşıyor. Peki inşaatın temeline kazma vurulmasından anahtar teslimine kadarki bu süreçte ortaya çıkabilecek riskler neler ve bunları minimuma indirmek mümkün mü?


İnşaat projeleri başlangıcından tamamlanmasına kadar çok sayıda risk barındırıyor. Projeye uygun arsa seçiminden alıcı kitlesinin doğru analizine, dünya ve ülke çapında yaşanan ekonomik gelişmelerden yasal izinlerde çıkabilecek sorunlara kadar birçok unsur inşaat sürecini...