04 / 05 / 2024

inşaat ustalarının aylık maaşı

inşaat ustalarının aylık maaşı

Konut üretimi için Türkiye'nin açık inşaat sahasına dönmesi inşaat ustalarına yaradı. Ustaların maaşı ise 8 bin 700 liraya kadar çıktı. İnşaat işçilerinin günlük yevmiyeleri 80 TL'den başlıyor...

1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar? 1 milyon ne kadar faiz getiriyor? Mevduat faizleri resmen fırladı!

Merkez Bankası'nın son faiz artışının ardından mevduat faizleri yükselmeye devam ediyor. Bu durum mevduat faizlerine talebi artırırken vatandaşlar ''1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. 

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Beslenme çantasının aylık maliyeti 770 TL oldu!  1 elma 8,2 TL...

Okulların açılması ile beraber, dar gelirli aileler çocuklarının beslenme çantasını nasıl dolduracaklarını düşünmeye başladı. Bir beslenme çantasının aylık maliyeti 770 lira olurken içinde sadece basit sandviç, meyve ve süt bulunuyor...

İnşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı! Fiyatlar resmen tavan yaptı! 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Dolar/TL kurunun bugün 23TL'ye yükselmesiyle, inşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı. Demir fiyatları bugün resmen tavan yaptı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Öğrenciler dikkat acilen bakın! Aylık 20 bin TL destek ödemesi yapılacak! YÖK resmen açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi kapsamında 100 doktora öğrencisi araştırma görevlisi için destek sağlanacak. Bu destek ile öğrencilere yurt dışında tez konuları üzerine araştırma yapabilmeleri için kişi başına aylık 20 bin TL'ye kadar bütçe ayrılacak.

Pandemi sonrası bir ilk! İnşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ne göre inşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede görüldü. İşte raporun detayları…

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

Seda Sayan'ın aylık kira geliri 500 bin TL!

Kazandığını gayrimenkule yatıran Seda Sayan son olarak Sarıyer Büyükdere'de villa satın aldı. Çok sayıda gayrimenkulünü kiraya veren Sayan'ın aylık kazancı 500 bin TL.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

inşaat ustalarının aylık maaşı Haberi

inşaat ustalarının aylık maaşı


Konut üretimi için Türkiye'nin açık inşaat sahasına dönmesi inşaat ustalarına yaradı. Ustaların maaşı ise 8 bin 700 liraya kadar çıktı. İnşaat ustaları kıymete bindi, inşaat sektöründe isim yapmış bir inşaat ustasının aylık ortalama kazancı ise birinci sınıf devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşını solladı. 


Amelelerin yevmiyesi 80 TL Bir biri ardına hayata geçirilen projeler ile inşaat sektöründe yoğun rekabet yaşanırken, inşaatların yapımında çalışan kalifiye elemanlara olan talep de arttı. Kağıt üzerindeki inşaat projelerini fiiliyatta geçiren duvar, demir ve beton usta ve usta başlarının aldığı ücretler son yıllarda artış kaydetti. İnşaat işçilerinin günlük yevmiyeleri 80 TL'den başlayıp, işçinin deneyimine göre 120 TL'ye kadar yükselirken, proje bazmda şirketlerle anlaşan inşaat ustalarının ortalama aylık gelirleri yüksek memur maaşını geçti. Başbakanlık Müsteşarı aylık ortalama...