01 / 05 / 2024

inşaat yan sanayi 2014

inşaat yan sanayi 2014

Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. Alt sektörlerin büyümesinde büyük projeler ve kentsel dönüşüm etkili oldu

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2023 yılında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 8,4 yükseliş gösterdiği açıklandı.

Laçinler Grup Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Laçinler Grup Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Ömer Faruk Laçin tarafından kuruldu.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 temmuzda yüzde 29,8 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Eylül 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Temmuz 2023’te geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla yüzde 29,8 büyüme kaydetti.

İnşaat malzemesi sanayi endeksi 71,97 puana yükseldi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Ağustos 2023 sonuçları açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi endeksi 71,97 puana yükseldi

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 19 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Temmuz 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi bu yılın mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 arttı.

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Mayıs 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdüğü belirlendi. İşte raporda yer verilen tüm veriler...

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla beklenen Nisan 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi bu yılın şubat ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 10,3 oranında azaldı. 

Ferba Elektrik Metal İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ferba Elektrik Metal İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Gülşin Bayhan  tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 3,4 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 yılının ilk iki çeyreğinde yükseliş gösteren inşaat malzemeleri sanayi üretimi, temmuz, ağustos, Eylül'de üst üste düşerek 3. çeyreği yüzde 3,4’lük kayıpla tamamladı. 

inşaat yan sanayi 2014 Haberi

inşaat yan sanayi 2014


Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. Alt sektörlerin büyümesinde büyük projeler ve kentsel dönüşüm etkili oldu


Konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan yan sanayideki birçok sektörü etkilemedi. 2014’ün ilk sekiz aylık döneminde konut satışlarında yüzde 5.87’lik düşüş yaşansa da, çimento, hazır beton, seramik, çatı, duvar kağıdı, metalden kapı pencere, parke-yer döşemeleri, boya- vernik-benzeri kaplayıcı maddeler, elektrikli aydınlatma ekipmanları ile kireç-alçı gibi pek çok sektörde büyüme devam etti. 


Bu büyümede kentsel dönüşümün sektörlerde yarattığı olumlu etki kadar, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi projelerin yanı sıra, durgunluğun bazı sektörlere geç yansımasının etkili olduğu kaydediliyor. Alt sektör temsilcileri konut sektöründe yaşanan daralmanın yılın son çeyreğinde azalacağını belirterek, 2015...