05 / 05 / 2024

inşaatlara çalışma izni verildi mi

inşaatlara çalışma izni verildi mi

İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Mayıs saat 24.00 ile 31 Mayıs saat 24.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması genelgesi yayınlandı. Genelgeye göre, büyük inşaatlara çalışma izni verildi...

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Yeni zam takvimini az evvel duyurdu! 

Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammıyla son dakika açıklamalarda bulundu. Işıkhan, yeni zam takvimine ilişkin bilgi verdi. İşte detaylar...

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan emeklilere müjde: Tarih verip açıkladı

Emeklilerin sorunlarını dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini söyledi ve o tarihe işaret etti. O tarih gelince emekliye zam için çalışmalara başlanacak. İşte detaylar...

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

Almanya ve Finlandiya'dan 75.241,37 TL maaşla çalışma fırsatı! Personel alımı başvuru ekranı açıldı!

Yurt dışında çalışma hayali kuranlar için Almanya ve Finlandiya'dan sevindirici haberler var! Almanya ve Finlandiya, ortaöğretim mezunu olan adaylar içinden personel alımı yapacak.

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

20 Nisan 2023 Arefe günü bankalar ve kargolar açık olacak mı? O gün çalışma yarım gün mü olacak?

2023 yılı için resmi tatil ilan edilen bayram günlerinde kargo, eczane, banka ve noterler gibi işyerleri hakkında da bilgi arayışı artıyor. 20 Nisan Perşembe günü olan Arife gününde bankaların çalışıp çalışmayacağı, açık olup olmayacağı ve çalışma saatleri gibi konular araştırılıyor. İşte, detaylar.

inşaatlara çalışma izni verildi mi Haberi

inşaatlara çalışma izni verildi mi

İçişleri Bakanlığınca 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta 29 Mayıs 00:00 ile 31 Mayıs 00:00 saatleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması dün gece başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırmaya yönelik acil inşaat, donanım gibi faaliyetleri yürüten işletme/firmalar faaliyetlerine devam edecek. 

Genelgede şu ifadeler kullanıldı:

"Çalışanları inşaat alanında/maden alanında bulunan şantiyede konaklayarak yapımı veya çalışması devam eden büyük inşaatlar ile madenler (Bu madde kapsamında inşaat ve konaklama aynı şantiye alanı içinde ise izin verilir, başka bir yerden çalışanların gelmesine ve şantiyede kalanların başka bir yere gitmelerine izin verilmez. Çalışma alanı sadece inşaat alanı/maden sahalarıyla sınırlıdır.)"

Pandemi süreci inşaat sektöründe nasıl ilerleyecek?

Şantiyelerde koronavirüs...