08 / 05 / 2024

inşaatta çalışma belgesi

inşaatta çalışma belgesi

Belgesi olmayan tehlikeli işlerde çalışamayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar çok tehlikeli işlerde çalışamayacak" dedi.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Milyonlarca memurun yıllardır gözleri bu haberdeydi! Çalışma Bakanı 3600 ek gösterge için nihayet müjdeyi verdi

Milyonlarca memur yıllardır bu haberi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge için tarih verdi. İşte 3600 ek gösterge için tüm detaylar...

Japonya'dan kripto paralara yönelik çalışma!

Japonya Hükümeti kripto paraların küresel regülasyonu için diplomatik çalışma gerçekleştiriyor.

İnşaat mühendislerinden 'Her şef bir şantiyeden sorumlu olsun' talebi!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, inşaat şeflerinin 30 bin metrekare alanda 5 farklı inşaatta çalışma izinlerinin değiştirilmesini istedi. Aksungur, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı!

Kovid-19 nedeniyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılmasına dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Şirketler gayrimenkul ihtiyaçlarını azaltıyor: Hibrit çalışma geliyor! 

Google, Amerika'da aşılamanın başlamasıyla birlikte esnek çalışma saatlerinde değişiklik planları yapıyor. Şirket, bazı birimlerde haftada üç gün ofiste çalışma planı için pilot uygulama gerçekleştirecek. Netflix'te ev ve ofis olmak üzere çalışma takvimi oluşturuyor.

inşaatta çalışma belgesi Haberi

inşaatta çalışma belgesi

"Tehlikeli" olarak nitelendirilen inşaat ve madencilik gibi sektörlerde çalışanlara mesleki yeterlilik belgesi alma şartı getirileceği, belgesi olmayanların bu iş yerlerinde çalışamayacağı bildirildi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin, Soma ve Ermenek'teki maden faciası ve İstanbul'daki asansör kazasının ardından gündeme gelen iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.


Etyemez, bu kapsamda 2012'de İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın çıkarıldığını, bu yasanın bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, özel sektörü, devlet kurumlarını ve tüm çalışma şartlarını kapsadığını hatırlatarak "Bu yasa, Soma ve Ermenek hadiselerinin arkasından tartışılmıştı ancak AB normlarına ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün sözleşmelerine de uygun, bunları da kapsayan bir yasaydı" diye konuştu.


Soma'daki facianın ardından "torba yasa" ile madencilere çeşitli haklar sağlandığını anımsatan Etyemez, Ahmet Davutoğlu'nun...