04 / 10 / 2024

İnşaatta işler ikinci kuşağa emanet

İnşaatta işler ikinci kuşağa emanet

Babaların kurduğu işleri, artık çocuklar devralıyor. Ancak aile büyükleri inşaat işinden elini ayağını çekmiyor, tecrübeleriyle genç kuşağa yol gösteriyor. Genç kuşak da dinamizmiyle çıtayı yükseltiyor.

Rusların akın ettiği Antalya'da konut sektörü resmen durdu! 

Rusların akın ettiği Antalya'da inşaat faaliyetleri her geçen gün azalıyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, sektörde 2025'in ikinci çeyreğinden sonra bir hareketlilik beklediğini açıkladı. 

Selçuk Geçer dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı! Yatırımcıları uyardı! İşler karışıyor, uzak durun!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru tahminlerine devam ediyor. Bugün bir yenisini eklediği yorumlarda dolar için şaşırtan yeni rakamı açıklayarak 'işler karışıyor' dedi. 

'İşler iyi bir yere gitmiyor' diyen İslam Memiş altın için sil baştan rakam verdi! Birikimlerinize sahip çıkın!

'Birikimlerinize sahip çıkın, işler iyi bir yere gitmiyor' diyen İslam Memiş, yatırımcıları uyararak altın için sil baştan rakam verdi. Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatları ne olur? İşte altının geleceği seviye...

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

ATM'de işi olan herkes hemen işini halletsin. Pazar günü o ATM'ler duracak, hiçbir işlem yapılamayacak

Ünlü bir bankadan kendi ATM'leri hakkında flaş bir açıklama geldi. Pazar günü o ATM'ler kullanılamatacak. Vatandaşlar şimdiden ATM'lerdeki işlerini bitirmeli.

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Doların geleceği rakamı görenler yerinde duramayacak! Kıyıda köşede doları olanlar görmeyen kalmasın

Seçimin ikinci tura kalması ile piyasalarda agresif hareketlilik görülüyor. İnişli çıkışlı seyir izleyen doların geleceği rakamı görenler yerinde duramayacak. Kıyıda köşede doları olanlar görmeyen kalmasın.

Sıfır araç bulamayanlar ikinci ele yönelince fiyatlar patladı! İşte ikinci el otomobilde son fiyatlar…

Sıfır araç tedariğindeki sıkıntılar nedeniyle tüketiciler ikinci el otomobillere yönelirken, gelen yoğun talebin ardından ikinci elde de fiyatların hareketlendiği dikkati çekiyor. İkinci el otoda fiyatlar ne kadar arttı? Hangi modeller tercih ediliyor? Detayları haberimizde...

Akaryakıtta fiyatlar yarın değişiyor! Motorine 80 kuruş zam geliyor! BP, Opet, PO, Shell 20 Mart 2023 fiyat listesi

Sürücüler benzin ve motorin fiyatlarındaki düşüşün sürmesini beklerken, yeni bir zam haberi geldi. Akaryakıtta fiyatlar yarın değişiyor! Motorine 80 kuruş zam geliyor! BP, Opet, PO, Shell, Total 20 Mart 2023 fiyat listesi...

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Piyasalarda işler bıçak gibi kesildi! Vadeler uzadı, taksitler arttı

Yüksek enflasyon her geçen gün vatandaşın alım gücünü zorluyor. Alım gücünün eski yıllara oranla azalması nedeniyle ticaret hayatında da işler durma noktasına gelirken, KOBİ’ler de alacaklarını tahsil etmekte zorlanıyor. Vadeler altı aya kadar uzadı.

İnşaatta işler ikinci kuşağa emanet Haberi

İnşaatta işler ikinci kuşağa emanet

Milliyet gazetesinden Duygu Erdoğan'ın hazırladığı "Projenin Veliahtları" adlı yazı dizisinde inşaat sektörünün önemli şirketleri ele alınıyor... Çocuklar babalarını anlatıyor, babalar da çocuklarını değerlendiriyor...


DKY İnşaat’ın kurucusu İbrahim dumankaya, “Çocuklar bizden iyi yönetiyor, benimki artık destek” derken, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya da, “Sıfırdan kurmadık çok şükür, ikinci baharımızı yaşıyoruz” diyor.



İbrahim Dumankaya Holding bünyesinde kurulan ve hızla sektörde önemli projelere imza atan DKY İnşaat, birkaç yıl önce Dumankaya İnşaat’tan ayrılarak kendi yoluna devam etmeye başladı. 


50 yılı aşkın süredir sektörde olan holding, Rize’den İstanbul’a uzanan önemli çalışmalarla gelişmeyi sürdürdü. Bu dönemin ardından Ali Dumankaya başkanlığındaki DKY İnşaat’a Ali Dumankaya’nın ağabeyi Ömer...